Sari direct la conținut

Grupul de initiativa civica "Salvati Parcul Drumul Taberei" a lansat o petitie online prin care cere Primariei sector 6 sa demoleze serele ce se construiesc pe spatiul verde

HotNews.ro
Inaugurare Drumul Taberei 17, Foto: Primaria sector 6
Inaugurare Drumul Taberei 17, Foto: Primaria sector 6

Grupul de initiativa civica „Salvati Parcul Drumul Taberei” a lansat o petitie online prin care cere Primariei sector 6 sa desfiinteze serele ce se construiesc acum pe spatiul verde, sa ia pietrele puse pe malul lacului si sa amenajeze mai multe locuri de joaca.

In detaliu, cetatenii cer Primariei urmatoarele lucruri:

1. Desfiintarea spatiilor expozitionale construite de Primaria Sectorului 6 pe latura nordica a parcului si plantarea unui numar de 162 de arbori in locul acestor spatii expozitionale (162 este numarul arborilor care au fost defrisati de Primaria Sectorului 6 in cadrul proiectului de reamenajare a parcului).

2. Indepartarea rocilor amplasate de Primaria Sectorului 6 pe malul lacului din parc si plantarea de salcii in locul acestor roci.

3. Suplimentarea locurilor de joaca si a bancilor de agrement din parc.

4. Montarea unor toalete publice civilizate cu auto-spalare in parc.

5. Repunerea in functiune a fantanii arteziene si redarea in folosinta a hidrobicicletelor pe lacul din parc.

„Parcul nostru ar fi trebuit sa aiba in primul rand copaci si banci, nu fiare si betoane, iar Sectorul 6 este vaduvit de spatiul verde absolut necesar pentru o viata decenta!”, sustin primii semnatari ai petitiei.

Parcul Drumul Taberei a fost redeschis la sfarsitul lunii mai dupa ce a fost inchis timp de doi ani pentru modernizare. Inaugurarea s-a facut fara serele exotice care se construiesc in parc si care ar urma sa fie gata la sfarsitul anului. Lucrarile de reamenajare au costat circa 15 milioane de euro – cea mai mare parte din fonduri europene.

Grupul de initiativa civica „SALVATI PARCUL DRUMUL TABEREI” a aparut in prima jumatate a anului 2014, ca reactie la proiectul de reamenajare a Parcului Drumul Taberei si la amanarile repetate ale redeschiderii parcului. Parcul Drumul Taberei a fost inchis pentru o perioada de doi ani, iar lucrarilede reamenajare efectuate de Primaria Sectorului 6 au condus la defrisarea a 162 de arbori si la construirea unor spatii expozitionale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro