Sari direct la conținut

Guineea Bissau: Schimburi de focuri au izbucnit azi-noapte în capitală / Garda Națională a scos din arestul poliției doi miniștri – UPDATE

HotNews.ro
Soldați din Guineea Bissau, Foto: SAMBA BALDE / AFP / Profimedia
Soldați din Guineea Bissau, Foto: SAMBA BALDE / AFP / Profimedia

Focuri de armă au fost auzite peste noapte în Bissau, capitala Guineei-Bissau, acestea au continuat și vineri dimineață, potrivit unui reporter Reuters.

UPDATE 10:05 Soldați ai Gărzii Naționale din Guineea-Bissau au eliberat joi noapte doi membri ai guvernului care erau interogați de poliție, înainte de un schimb de focuri cu forțele speciale, au declarat pentru TV5 Monde surse militare și de informații

Ministrul Economiei și Finanțelor, Souleiman Seidi, și secretarul de stat pentru Trezorerie, Antonio Monteiro, fuseseră convocați joi dimineața de către justiție și apoi reținuți.

Poliția judiciară i-a interogat pe cei doi înalți funcționari timp de mai multe ore în legătură cu o retragere de zece milioane de dolari din visteria statului.

Potrivit surselor citate, joi seară, în jurul orei 22.00, membri ai Gărzii Naționale, o unitate a armatei, i-au scos pe ministru și pe secretarul de stat din sediul poliției judiciare, i-au dus spre o destinație necunoscută și apoi s-au retras într-o cazarmă din cartierul Santa Luzia,

Guineea Bissau, o țară tânără, cu o evoluție zbuciumată

Au existat cel puțin 10 lovituri de stat sau tentative de lovitură de stat în Guineea Bissau de la independența față de Portugalia, ce s-a produs în 1974.

Doar un singur președinte ales în mod democratic a încheiat un mandat complet în această națiune din Africa de Vest aflată la sud de Senegal.

Cel puțin șase persoane au fost ucise în timpul unei tentative eșuate de răsturnare a președintelui Umaro Sissoco Embalo în februarie anul trecut.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro