Sari direct la conținut

Guvernul a decis numirea consulilor generali la Salonic (Grecia) si Zajecar (Serbia)

HotNews.ro

Guvernul a aprobat patru Hotarari de Guvern privind rechemarea si numirea unor consuli generali. Astfel, Guvernul a decis rechemarea lui Dumitru Hrituleac din functia de consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Salonic (Republica Elena), urmand sa-si incheie misiunea in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a Hotararii adoptate de Executiv. In locul acestuia a fost numit Martin-Ladislau Salamon-Paven. De asemenea, a fost aprobata o Hotarare privind numirea lui Iulian Nitu in functia de consul general la Consulatul General al Romaniei la Zajecar, Republica Serbia, care urmeaza sa fie deschis in prima parte a anului 2012.

Martin-Ladislau Salamon-Paven are 43 de ani, este redactor-sef al Editurii Scripta, are studii universitare in matematica, jurnalism, a absolvit un master in domeniul politologiei, iar in prezent este doctorand in sociologie.

Iulian Nitu are 44 de ani, iar din 2007 este secretar II la Ambasada Romaniei la Haga, are studii universitare in jurnalism si stiinte politice.

Prin alte doua Hotarari, Guvernul a aprobat rechemarea lui Emil Calin Camarasan din functia de consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Gyula, Republica Ungara si a lui Lucian Valeriu Rosenfeld din functia de consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Vancouver, Canada.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro