Sari direct la conținut

Guvernul finlandez consideră ”foarte probabilă” o aderare a Finlandei la NATO

HotNews.ro
Parlamentul din Finlanda, Foto: Dreamstime.com
Parlamentul din Finlanda, Foto: Dreamstime.com

Finlanda ”foarte probabil” urmează să-şi depună candidatura la aderarea la NATO, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, anunţă vineri ministrul finlandez al Afacerilor Externe Tytti Tuppurainen, relatează AFP, potrivit News.

”Este foarte probabil, dar decizia nu a fost luată încă”, a anunţat ministrul finlandez la postul britanic Sky News.

Diplomaţia rusă a ameninţat vineri atât Helsinki, cât şi Suedia, care reflectează la o aderare la NATO, că o intrare în Alianţa Nord-Atlantică va avea ”consecinţe” atât asupra celor două ţări scandinave, cât şi asupra securităţii Uniunii Europene (UE).

”Finlandezii par că au luat o decize şi există o enormă majoritate în favoarea unei aderări la NATO”, a subliniat Tytti Tuppurainen.

Statele Unite consideră că o extindere a NATO nu ar face altceva decât să promoveze stabilitatea în Europa, a afirmat joi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price, potrivit Reuters. Afirmația vine în contextul discuțiilor privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO, pe fondul agresiunii Rusiei în Ucraina și după ce Kremlinul a susținut că o astfel de mișcare nu ar fi un factor de stabilitate și pace pe continentul european.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro