Sari direct la conținut

Guvernul SUA deţine resturile unui OZN şi ale corpurilor unor extratereştri, susține în Congres un fost agent al serviciilor secrete americane

HotNews.ro
Ilustrație cu nave extraterestre, Foto: Kiyoshi Takahase Segundo / Alamy / Alamy / Profimedia
Ilustrație cu nave extraterestre, Foto: Kiyoshi Takahase Segundo / Alamy / Alamy / Profimedia

Nu suntem singuri în univers, iar autorităţile ascund dovezi ale existenţei extratereştrilor, inclusiv resturi ale unui obiect neidentificat, a declarat miercuri un fost ofiţer de informaţii în faţa unei comisii a Congresului american, relatează AFP.

În cadrul audierii sale de miercuri în faţa Congresului american, David Grusch a afirmat că a avut acces la documente oficiale care atestă existenţa unui obiect zburător extraterestru.

David Grusch s-a declarat „absolut” convins că Statele Unite ale Americii se află în posesia acestui OZN – numit în prezent de autorităţile americane drept „fenomen anormal neidentificat” („UAP”) – şi chiar a rămăşiţelor celor care îl operau.

„În cadrul atribuţiilor mele, am aflat că există un program (…) de recuperare a rămăşiţelor unui aparat neidentificat şi de analiză a acestuia”, pentru a înţelege cum funcţionează, a spus David Grusch.

Fostul agent, care a fost presat cu întrebări în timpul audierii, a declarat că nu poate oferi mai multe detalii în public din cauza informaţiilor clasificate implicate.

Potrivit acestuia, guvernul SUA ascunde informaţii de public, dar şi de Congresul american. El a asigurat audienţa că a reuşit să intervieveze „personal” persoane care au cunoştinţă directă de existenţa acestui obiect zburător extraterestru. „Această mărturie se bazează pe informaţiile care mi-au fost furnizate de persoane cu un portofoliu cunoscut de legitimitate şi de servicii aduse acestei ţări, dintre care multe mi-au împărtăşit dovezi convingătoare sub formă de fotografii, documente oficiale şi mărturii orale secrete”, a declarat el.

Fostul ofiţer de informaţii militare a fost audiat de o comisie a Camerei Reprezentanţilor pe probleme de securitate naţională, alături de doi foşti piloţi care susţin că au observat fenomene anormale.

Deputatul republican Tim Burchett i-a susţinut pe cei trei bărbaţi, afirmând că este timpul să se ridice vălul secret asupra acestor cazuri.

Întrebat despre posibilitatea existenţei vieţii extraterestre, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, care se subordonează Casei Albe, a declarat miercuri că nu are o poziţie în această privinţă. „Credem că există fenomene anormale neidentificate care au fost menţionate şi raportate de piloţii Marinei şi ai Forţelor Aeriene”, a declarat John Kirby, adăugând că „nu are răspunsuri cu privire la ce sunt aceste fenomene”.

Şeful biroului Pentagonului însărcinat cu investigarea acestor fenomene şi a riscurilor pe care acestea le prezintă pentru securitatea naţională asigurase în aprilie că nu au fost identificate semne de activitate extraterestră. Biroul „nu a detectat nicio dovadă credibilă de activitate extraterestră, de tehnologie non-terestră sau de obiecte care sfidează legile fizicii”, a declarat Sean Kirkpatrick.

Cu toate acestea, guvernul american ia în serios aceste fenomene, iar NASA a cerut recent eforturi sporite pentru a le studia din punct de vedere ştiinţific, la fel ca şi Pentagonul, care este îngrijorat de posibilele activităţi de spionaj chinezesc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro