Sari direct la conținut

HARTĂ Informare meteo și coduri galbene și portocalii de vânt, lapoviță și ninsori, valabile marți și miercuri

HotNews.ro
Ninsoare in Romania, Foto: Captura YouTube
Ninsoare in Romania, Foto: Captura YouTube

ANM a transmis marți o informare meteo și serie de coduri galbene și portocalii – de vânt puternic, ploi, lapoviță sau ninsoare – valabile în mai multe zone ale țării.

Informare meteo de intensificări temporare ale vântului, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, de marți, ora 10.00, până miercuri ora 20.00.

În intervalul menționat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ.

În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți (30 noiembrie) vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare.

La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Cod galben de intensificări ale vântului, pentru același interval.

În intervalul menționat, în Dobrogea, precum și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridonali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 75…85 km/h și va ninge viscolit.

Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, valabil de marți, ora 12.00, până miercuri ora 18.00.

În după-amiaza și seara zilei de marți (30 noiembrie), în zona de litoral a județului Constanța vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80…90 km/h.

Cod galben de intensificări ale vântului și ninsori, valabil 30 noiembrie, ora 20.00 – 01 decembrie, ora 16.00.

În intervalul menționat, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85…95 km/h, viscolind ninsoarea.

Până în dimineața zilei de 01 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice.

Cod portocaliu ninsori abundente și viscol la altitudine, valabil de marți, ora 23.00, până miercuri, ora 11.00.

Fenomene și zone vizate: ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1500 m în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali

În nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 75…85 km/h și va fi viscol.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro