Sari direct la conținut

Harvey Weinstein, vizat de noi acuzații de abuz sexual

HotNews.ro
Harvey Weinstein în sala de judecată, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
Harvey Weinstein în sala de judecată, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Fostul producător de film american, Harvey Weinstein, ar putea fi rejudecat în luna noiembrie, au declarat procurorii din Manhattan, conform The Guardian, citat de News.ro. Producătorul în vârstă de 72 de ani este în prezent încarcerat la închisoarea Rikers Island din New York.

Decizia este o răsturnare de situație după ce, în luna aprilie, Curtea de Apel a statului New York a anulat condamnarea pentru viol a producătorului american. Instanța a precizat procesul în urma căruia a fost găsit vinovat în 2020 a fost marcat de vicii de procedură. El fusese condamnat sub acuzația că a violat o actriţă în 2013, Jessica Mann, şi că a agresat sexual o asistentă de producţie în 2006, Mimi Haleyi.

Weinstein a pledat nevinovat şi a susţinut că orice activitate sexuală a fost consimţită.

O nouă mărturie din partea Jessicăi Mann

„Aşa cum am spus în 2020, au existat femei care nu erau pregătite să se angajeze în procesul legal. Unele dintre aceste femei sunt pregătite acum”, a declarat procurorul Nicole Blumberg. Aceasta a dat asigurări că acuzarea va fi pregătită pentru un nou proces în toamnă.

Actriţa Jessica Mann a apărut marţi în instanţă și a anunţat că va depune din nou mărturie împotriva acuzatului într-un nou proces, după anularea din aprilie. 

În timpul audierii, avocatul a cerut judecătorului să ţină cont de starea de sănătate a clientului său. „Nu este un om tânăr, este bolnav (…) diabetul său este la apogeu”, a susţinut el. 

Între timp, Harvey Weinstein rămâne în spatele gratiilor pentru că a fost condamnat în 2023 la 16 ani de închisoare în Los Angeles pentru cazuri separate de viol şi agresiune sexuală.

Peste 80 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

Procurorii din New York au fost primii care l-au trimis în judecată în urma apariției acuzațiilor, el fiind cercetat între timp la Londra și Los Angeles.

INTERVIURILE HotNews.ro