Sari direct la conținut

Igor Dodon: Din cauza unionismului o sa apara o ura fata de tot ceea ce este romanesc / Nu vreau sa se ajunga la ceea ce s-a ajuns intre Ucraina si Rusia

HotNews.ro

Unionistii reprezinta pericolul principal din tara si din cauza lor o sa apara o ura fata de tot ce este romanesc, a declarat presedintele moldovean Igor Dodon la Radio Europa Libera, potrivitAgora.md.„Nu vreau sa se ajunga la ceea ce s-a ajuns intre Ucraina si Rusia”, a adaugat Dodon.

„Pericolul numarul unu acum este reprezentat de tot ceea ce fac unionistii. Nu intamplator la mine se adreseaza sute de oameni care ma roaga sa fac ceva, sa-i scot in strada. Vreau sa constientizeze colegii din Romania ca prin sustinerea unor astfel de actiuni este riscul major ca dusmanul numarul unu al Republicii Moldova sa fie Romania”, a declarat Igor Dodon.

Presedintele Republicii Moldova spune ca din cauza curentului unionist, moldovenii care se declara impotriva Unirii ar putea incepe sa urasca tot ceea ce inseamna romanesc.

„La noi stiti cum sunt modovenii, rabda, rabda, dar la un moment dat o sa zica: ‘de ce se baga peste noi?’. Sa nu uitam ca peste 70% sunt impotriva Unirii. Din cauza unionismului o sa apara o ura fata de tot ceea ce este romanesc. Eu nu-mi doresc asta. Sunt prietenii si vecinii nostri. Nu vreau sa se ajunga la ceea ce s-a ajuns intre Ucraina si Rusia”, a conchis Igor Dodon.

Amintim ca in peste 100 de localitati de peste Prut au semnat declaratii de unire cu Romania, actiuni similare fiind luate si de cateva administratii locale romanesti,cea mai importanta fiind CL Buzau.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a afirmatrecent, referindu-se la declaratiile de unificare intre Romania si RepublicaMoldovaadoptate de mai multe autoritati locale din cele doua tari, ca acestea sunt „expresia unei dorinte” a celor care le-au semnat, dar ca nu au valoare juridica si nu afecteaza relatiile Romaniei cu RepublicaMoldova.

Peste 200 de reprezentanti ai administratiei locale din Republica Moldova si Romanias-au intalnit pe 11 martie la Iasi pentru a solicita Parlamentelor de la Bucuresti si Chisinau sa emita o declaratie comuna „privind reintregirea nationala prin Unirea celor doua state”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro