Sari direct la conținut

Ilan Șor, despre referendumul din Republica Moldova: „Îl vom anula și îl vom organiza corect”

HotNews.ro
Ilan Șor, despre referendumul din Republica Moldova: „Îl vom anula și îl vom organiza corect”
Ilan Șor, la congresul Pobeda, în Moscova, 9 iunie 2024. Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Ilan Șor, oligarhul moldovean care a fugit la Moscova pentru a scăpa de pușcărie, susține că președinta Maia Sandu „a pierdut” referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană desfăşurat duminică, informează Ziarul de Gardă.

Conform sursei citate, Șor a declarat că „indiferent ce fac autoritățile cu referendumul, îl vom anula și îl vom organiza corect”.

Oligarhul condamnat la 15 ani de închisoare pentru fraudă bancară a mai îndemnat judecătorii, procurorii și polițiștii să „respecte legea”.

Potrivit rezultatelor preliminare, referendumul pentru modificarea Constituției în vederea aderării la Uniunea Europeană a trecut la limită. 50,39% dintre alegători au votat „DA”, în timp ce persoanele care s-au declarat împotrivă au reprezentat 49,31% din cei care au mers la urne.

Recent, o jurnalistă de la publicația Ziarul de Gardă din Republica Moldova s-a infiltrat în rețeaua lui Ilan Șor și a documentat cum gruparea racola oameni care să servească intereselor Moscovei.

Scopul rețelei este compromiterea referendumului pro-UE și a președintei pro-europene Maia Sandu.

Rețeaua lui Șor ademenea oamenii și îi plătea pentru a participa la proteste, întâlniri electorale, pentru a împărți pliante cu informații false anti-UE și pentru a vota „NU” la referendumul privind apartenența la UE.

Dacă inițial activiștii din partid primeau sume de bani cash, pentru activitatea lor, în ultima perioadă, potrivit investigației, banii erau transferați în conturi bancare, deschise în Rusia.

Oamenii primeau bani pentru participarea lor la protestele împotriva Maiei Sandu sau a Uniunii Europene, dar și pentru recrutarea de noi membri.

INTERVIURILE HotNews.ro