Sari direct la conținut

Imagini controversate. Soldații israelieni au legat un palestinian rănit pe capota unui jeep în timpul unui raid

HotNews.ro
Forţele israeliene sunt implicate într-un nou scandal, fiind acuzate că au legat sâmbătă un palestinian rănit de capota unui jeep în timpul unui raid la Jenin, în Cisiordania ocupată, relatează Reuters.
Trupele israeliene într-un raid în Cisiordania, Foto: Zain JAAFAR / AFP / Profimedia
Trupele israeliene într-un raid în Cisiordania, Foto: Zain JAAFAR / AFP / Profimedia

O înregistrare video care circulă pe reţelele sociale şi pe care Reuters a putut să o verifice arată un locuitor din Jenin, Moudjahed Azmi, legat de un jeep care trece printre două ambulanţe.

Armata israeliană a precizat într-un comunicat că forţele sale au fost atacate şi au ripostat, rănind un suspect înainte de a-l prinde.

Soldaţii au încălcat apoi protocolul militar, se precizează în comunicatul IDF, scrie News.ro.

„Suspectul a fost luat de forțe (armate, n.r.) în timp ce era legat deasupra unui vehicul”, a precizat armata. Bărbatul a fost predat medicilor pentru tratament, mai susține IDF.

Reuters a reușit să identifice locația pe baza unor imagini confirmate și verificate, distribuite pe rețelele sociale, care arată un vehicul care transportă o persoană legată deasupra unui vehicul în Jenin. Data a fost confirmată de un martor ocular intervievat de Reuters.

Potrivit familiei lui Azmi, a avut loc un raid de arestare, iar el a fost rănit în timpul operațiunii, iar când familia a cerut o ambulanță, armata l-a luat pe Mujahed, l-a legat de capotă și a plecat.

„Comportamentul forțelor din înregistrarea video a incidentului nu este conform cu valorile” armatei israeliene, a mai spus IDF.

Armata israeliană susține că incidentul va fi investigat și soluționat.

Violențele din Cisiordania, care erau deja în creștere înainte de războiul dintre Israel și Hamas din Gaza, au escaladat de atunci cu raiduri frecvente ale armatei asupra grupurilor de militanți, violențe ale coloniștilor evrei în satele palestiniene și atacuri palestiniene mortale.

INTERVIURILE HotNews.ro