Sari direct la conținut

JOCURILE OLIMPICE. După 20 de ani, România a obținut aurul în finala probei de canotaj 8+1 feminin / Exact ca David Popovici care a adus aur la natație după 20 ani

HotNews.ro
JOCURILE OLIMPICE. După 20 de ani, România a obținut aurul în finala probei de canotaj 8+1 feminin / Exact ca David Popovici care a adus aur la natație după 20 ani
România sărbătorește câștigarea aurului în proba de 8+1 feminin Foto: Olivier MORIN / AFP / Profimedia

Echipajul de 8+1 feminin a obținut sâmbătă aurul în finala probei regine a canotajului. România intrat în această probă cu un palmares uluitor: 3 aur + 3 argint + 3 bronz. Dar din 2004, de la Atena, n-am mai devenit la 8+1 feminin campioni olimpici. Totul LIVE pe siteul nostru de sport GOLAZO.ro.

UPDATE 11:55 Echipajul format din Mădălina Bereș, Roxana Anghel, Maria Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Adam, Amalia Bereș, Iuliana Popa, Simona Radiș, Victoria Petreanu a obținut aurul în finala olimpică. Argintul a fost obținut de Canada, iar bronzul de Marea Britanie.

Cu această medalie, România ajunge la un total de trei medalii de aur, trei de argint și una de bronz, pe locul 11 pe națiuni.

UPDATE 11:54 România conduce cu peste două secunde când mai sunt doar 500 de metri până la final.

UPDATE 11:53 România este pe primul loc la jumătatea cursei. 1.000 de metri le mai desparte pe românce de medaliile olimpice.

UPDATE 11:52 România este pe doi după un sfert din finala olimpică de canotaj de la 8+1 feminin

UPDATE 11:50 Începe cursa olimpică a probei de 8+1 feminin cu România pe culoarul trei. Echipajul este format din  Mădălina Bereș, Roxana Anghel, Maria Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Adam, Amalia Bereș, Iuliana Popa, Simona Radiș, Victoria Petreanu.

___

După șapte zile de competiții, delegația română a obținut două medalii de aur, trei de argint și una de bronz și se situează pe locul 12 în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Programul finalelor de canotaj:

  • 11:06 simplu vâsle masculin – Finala B: Mihai Chiruţă
  • 11:50 opt plus unu feminin – Finala A: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu
  • 12:10 opt plus unu masculin – Finala A: Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu

Mai multe detalii pe site-ul nostru de sport GOLAZO.ro

Articol pus în mișcare de Petrom, sponsor principal al Federației Române de Canotaj. Petrom susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Articol susținut de Petrom