Sari direct la conținut

Incendiile din apropiere de Atena s-au domolit, dar pompierii rămân în alertă. MAE: Niciun român nu a fost afectat

HotNews.ro
Incendiile din apropiere de Atena s-au domolit, dar pompierii rămân în alertă. MAE: Niciun român nu a fost afectat
Incendiu de vegetație în apropiere de Atena Foto: Marios Lolos / Xinhua News / Profimedia

Două incendii care ardeau începând de duminică în apropiere de Atena și au distrus zeci de case și vehicule s-au domolit luni dimineață, au transmis oficialii eleni citați de Ekathimerini.

Peste 100 de pompieri, ajutați de 42 de vehicule pentru stingerea incendiilor și șapte unități terestre, au lucrat pe tot timpul nopții pentru lichida incendiile din zona populată din apropiere de orașul Keratea, la 35 de kilometri la sud de Atena.

Autoritățile au precizat că pompierii rămân în alertă pentru a opri incendiile din a se extinde.

Duminică, autoritățile au ordonat evacuarea mai multor persoane înainte ca incendiile care au ars pini și măslini să se cuprindă cel puțin 10 case.

„Estimez că avem 10 – 15 case avariate, în proporții mici sau mari, în localitățile Plaka și Markati”, a transmis primarul din Lavreotiki, Dimitris Loukas.

Un alt incendiu într-o comunitate din Stamata, la nord de Atena, a fost lichidat luni dimineață, după ce devastat o pădure de pini și a inundat orașul cu fum. Nicio casă nu a ars, dar un localnic de 45 de ani a suferit un atac de cord și a murit.

Între timp, pompierii se luptă în continuarea cu două incendii de amploare în Zakynthos și Viotia, în centrul Greciei.

Nu sunt români afectați

Luni, Ministerul de Externe a transmis că la nivelul Ambasadei României la Atena și al Consulatului General al României la Salonic nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea unor cetățeni români aflați pe teritoriul acestui stat, în contextul incendiilor de vegetație din ultimele zile.

„Potrivit datelor obținute de la autoritățile elene, incendiile produse la data de 29 iunie 2024 în Parnitha (în nordul Atenei) și în Insula Serifos (parte a Insulelor Ciclade) au fost lichidate, iar printre persoanele afectate nu s-au aflat cetățeni români”, a transmis MAE.

INTERVIURILE HotNews.ro