Sari direct la conținut

Incendiile continuă să facă ravagii în Grecia: Locuitorii de la periferia a două oraşe au primit ordin de evacuare

HotNews.ro
Pompierii lupta in continuare cu incendiile din Grecia, Foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia Images
Pompierii lupta in continuare cu incendiile din Grecia, Foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia Images

Autorităţile elene au ordonat miercuri evacuarea locuitorilor de la periferia a doua oraşe din centrul Greciei, Volos şi Lamia, unde noi incendii au izbucnit în cursul zilei, au declarat surse oficiale, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit serviciilor de urgenţă, flăcările s-au apropiat de Volos (85.000 de locuitori), în timp ce un incendiu a izbucnit la periferia oraşului Lamia (60.000 de locuitori).

„Incendiul a ajuns în zona industrială din Volos, a fost emis un ordin de evacuare”, a declarat pentru postul de televiziune ERT guvernatorul regiunii Tesalia, Costas Agorastos, precizând că bate un vânt „fierbinte de nord-vest, foarte periculos pentru incendii”.

„Dacă vântul nu se opreşte, vom avea mari probleme”, a avertizat el.

Ordine de evacuare au fost emise pentru cinci sate şi comunităţi din apropiere de Volos şi pentru alte trei din jurul oraşului Lamia, le-a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Ioannis Artopios, jurnaliştilor la Atena.

„Astăzi este cea mai dificilă zi a verii”, a adăugat el, precizând că echipele de pompieri se luptă cu 90 de incendii miercuri, dintre care 61 care au izbucnit în ultimele 24 de ore.

Asta, în contextul în care pompierii continuau miercuri să se lupte cu incendiile care mistuiesc insulele Rodos și Corfu.

Cel puţin o sută de pompieri continuau miercuri lupta împotriva flăcărilor în Evia, unde marţi doi piloţi ai forţelor aeriene greceşti au murit când bombardierul lor de apă s-a prăbuşit într-o râpă.

Trei zile de doliu au fost decretate de Statul Major elen. Tot pe această insulă a fost găsit cadavrul carbonizat al unei a treia victime.

În Rodos, unde incendiul continuă pentru a noua zi consecutiv, 266 de pompieri sprijiniţi de trei elicoptere şi două avioane încearcă să-l ţină sub control.

În Corfu, 62 de pompieri, două avioane şi două elicoptere sunt la faţa locului pentru a stinge incendiul care a început weekendul trecut.

Iar în vestul Peninsulei Peloponez, pe un al patrulea front important, 140 de pompieri şi un elicopter luptă de asemenea împotriva unui incendiu de pădure.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro