Sari direct la conținut

Incendiu de pădure în apropiere de stațiunea Băile Olăneşti / Incendiul a fost localizat

HotNews.ro
Pompieri, Foto: Inquam Photos / George Călin
Pompieri, Foto: Inquam Photos / George Călin

Pompierii vâlceni intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit în pădurea din zona staţiunii Băile Olăneşti, potrivit News.ro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea anunţă că incendiul de pădure din localitatea Băile Olăneşti a fost localizat. 

Elicopterul Black Hawk cu sistem de stingere Bambi Bucket a realizat 34 de lansări, aruncând zeci de tone de apă cu care s-a aprovizionat dintr-un lac de acumulare. 

La acţiunea de stingere au participat, pe lângă membrii echipajului aerian, alte zeci de persoane, ofiţeri şi subofiţeri pompieri lucrători silvici şi voluntari. Acţiunea va fi reluată duminică dimineaţă.

––––-

Zeci de pompieri militari şi lucrători silvici intervin sâmbătă dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit pe un fond forestier din zona localităţii Băile Olăneşti, în judeţul Vâlcea.

Focul, care a cuprins vegetaţie uscată, doborâturi şi un strat gros de turbă s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare, într-o pădure de răşinoase şi fag.

Acţiunea de stingere a început încă de vineri, fiind una foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil.

Sâmbătă, 27 de pădurari şi 12 pompieri participă la acţiunea de stingere. În jurul orei 10:00 este aşteptată şi intervenţia unui elicopter care să arunce apă în cele mai greu accesibile zone.

INTERVIURILE HotNews.ro