Sari direct la conținut

ÎNREGISTRĂRI. Mai mulți părinți acuză personalul unei grădinițe private că îi lovește pe copii. Directoarea: „Deci, dom’le, dacă i-ar fi spart gura…”

HotNews.ro
ÎNREGISTRĂRI. Mai mulți părinți acuză personalul unei grădinițe private că îi lovește pe copii. Directoarea: „Deci, dom’le, dacă i-ar fi spart gura…”
Violență față de copii / Sursă foto: Dreamstime

Mai mulți părinți acuză grădinița „Lumea piticilor” din Moșnița Nouă, județul Timiș, de violență, dezvăluie publicația de educație Școala 9. Șefa grădiniței admite că o educatoare a lovit un copil, dar mută culpa la copil și familie.

  • Băiatul lovit are ADHD.

Grădinița „Lumea piticilor” e din Moșnița Nouă, localitatea lipită practic de Timișoara. Aici, susțin părinții, atât în 2022, cât și în 2023 au avut loc violențe împotriva copiilor, a relatat publicația Școala 9.
S-a ajuns ca directoarea să fie înregistrată video în timp ce recunoaște că o educatoare l-a lovit peste gură pe unul dintre copii fiindcă „n-a mai putut”. Însă aceeași șefă de grădiniță a spus că nu o va da afară pe educatoare și i-a rugat pe părinți să meargă cu copilul la altă grădiniță. Cum s-au petrecut faptele?

„Dar tu ai meritat această palmă?”

Pe 18 martie 2022, un băiat a povestit acasă că educatoarea i-a spart buza. Mama a verifcat. Era crăpată în stânga jos. Era o zi de vineri. S-a întors imediat la grădiniță.
„A ieșit prima dată educatoarea, am discutat cu ea și am întrebat-o de ce mi-a lovit copilul. Între timp a venit directoarea grădiniței care m-a întrebat ce s-a întâmplat. I-am spus. Cuvintele ei către copilul meu au fost: dar tu ai meritat această palmă?”. Directoarea îl întrebase pe băiat dacă nu a fost el vinovat pentru palma încasată. ”Am rămas șocată”, povestește Camelia, mama băiatului lovit.

„I-a tras, l-a lovit peste gură, e clar că l-a lovit și a recunoscut”

Marțea care a urmat, când a mers să îl ia pe băiat de la grădiniță, sora Cameliei a înregistrat conversația cu directoarea Cornelia Amzulescu.
O discuție despre care directoarea a negat inițial pentru ziariști că a existat. În înregistrare, se aude cum mătușa băiatului îi cere să nu-l mai lovească, iar directoarea insistă să nu-l mai aducă la grădiniță fiindcă are ADHD și ei „nu mai au soluții”.

Directoarea: I-a tras, l-a lovit peste gură, e clar că l-a lovit și a recunoscut…

Directoarea: – Aia a fost culmea, când fata (educatoarea, n.r.) n-a mai putut. Deci, dom’le, dacă i-ar fi spart gura… Dar dacă ar fi picat și și-ar fi spart gura și și-ar fi făcut nu știu ce… I-a tras, l-a lovit peste gură, e clar că l-a lovit și a recunoscut…

Mătușa copilului: – Sora mea a plâns tot weekendul.
Directoarea: – Dar nu plânge când ne scoate A. limba și când ne îngână? Nu plânge când bate copiii la fotbal?
….

Mătușa: – Rugămintea mea este să nu fie lovit.
Directoarea: – Rugămintea mea este de luni. Să nu mai vină la grădiniță.

Citește pe Școala 9 mai multe despre acest caz, dar și alte mărturii ale altor părinți care și-au retras copiii și care povestesc cum cei mici erau pedepsiți fiind ținuți închiși în garaj.

Sursă foto: Dreamstime

INTERVIURILE HotNews.ro