Sari direct la conținut

Institutul pentru Studiul Războiului: Rușii se chinuie să genereze unități suplimentare de luptă / Sunt create batalioane terțe, cu recruți și rezerviști mobilizați

HotNews.ro
Soldati rusi in Ucraina, Foto: Dmytro Smolyenko / Avalon / Profimedia Images
Soldati rusi in Ucraina, Foto: Dmytro Smolyenko / Avalon / Profimedia Images

Forțele rusești continuă să se chinuie să genereze unități suplimentare capabile de luptă, scrie Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare, publicată în noaptea de duminică spre luni.

ISW amintește că, duminică, ministerul britanic al Apărării a spus că forțele ruse au încercat, în ultimele săptămâni să producă mai multe formațiuni de luptă, pregătindu-se să creeze al treilea grup tactic de batalion (BTG) operațional din unele unități.

În mod normal, majoritatea brigăzilor nu angajează în operații decât maximum două din cele trei batalioane ale lor la un moment dat.

Sunt create batalioane terțe

Brigăzile și regimentele rusești pot crea în mod normal două BTG, dar făcând acest lucru lasă unitățile-mamă în mare parte carcase goale.

Ministerul britanic al Apărării a concluzionat că acest tip de BTG-uri terțe va avea probabil un personal insuficient și se vor baza pe recruți și rezerviști mobilizați.

Desfășurarea lor va avea probabil un impact negativ asupra capacității unităților-mamă de a-și regenera puterea de luptă pentru o perioadă destul de lungă de timp.

BTG-urile generate în acest mod nu vor avea puterea de luptă a batalioanelor obișnuite.

Va fi important să nu se supraestimeze rezervele rusești produse în acest mod prin numărarea acestor BTG-uri terțe ca și cum ar fi BTG-uri normale, subliniază sursa citată.

Noua dezinformare rusă – mobilizarea femeilor din Ucraina

Surse pro-ruse continuă să răspândească dezinformări pentru a semăna anxietate și resentimente în rândul populației ucrainene.

Canalele rusești de Telegram ar fi început să răspândească la 12 iunie un ordin de mobilizare fals, pe care l-au atribuit în mod fals Statului Major General ucrainean.

Ordinul fals cerea mobilizarea tuturor femeilor ucrainene eligibile să se prezinte la datorie până la „31 iunie” (sic).

h2? Principalele concluzii de la Institutul pentru Studiul Războiului

  • Forțele rusești au continuat atacurile terestre în Severodonețk și au aruncat în aer podurile care leagă Severodonețk de Lysychansk peste râul Siversky Doneț, într-o încercare probabilă de a tăia liniile de comunicații terestre ucrainene (GLOC) care merg de la Bakhmut la Lysychansk și Severodonețk.
  • Trupele rusești au obținut câștiguri graduale la sud-est de Izium și probabil vor continua încercările de a avansa spre Slovyansk dinspre nord-vest.
  • Forțele de invazie au continuat eforturile de a împinge trupele ucrainene înapoi de pe liniile de front contestate la nord-est de orașul Harkov.

Forțele rusești s-au concentrat pe menținerea liniilor defensive de-a lungul axei sudice.

––––

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro