Sari direct la conținut

Integrarea Bulgariei va fi aminata din cauza Romaniei

Evenimentul Zilei

Problema integrarii in UE ramine de mare actualitate in Bulgaria, desi aceasta tara a incheiat deja negocierile. In ultimele zile au aparut din nou temeri ca aderarea Bulgariei ar putea fi intirziata din pricina Romaniei, posibilitate ce stirneste indignare la Sofia, unde se cere cu insistenta decuplarea celor doua tari in cazul in care Bucurestiul nu incheie la timp negocierile.

Cotidianul bulgar “24 Ceassa” a avertizat ca “euroscepticismul ar putea prolifera in Bulgaria daca procesul sau de aderare la UE nu este decuplat de cel al Romaniei” si ca o eventuala aminare a integrarii Bulgariei in blocul european va avea un impact dramatic asupra tarii. “Opinia publica bulgara nu va intelege motivul aminarii si se va simti lezata”, scrie ziarul citat.

La rindul sau, cotidianul “Trud” a citat declaratiile facute de premierul bulgar Simeon de Saxa-Coburg-Gotha, care si-a exprimat increderea ca intrarea Bulgariei in UE nu va fi aminata dincolo de termenul prevazut initial, 1 ianuarie 2007.

Premierul bulgar a subliniat ca “nici unul dintre partenerii europeni nu a manifestat indoieli fata de faptul ca Bulgaria va semna tratatul de preaderare inainte de primavara lui 2005 si va deveni membra a UE la 1 ianuarie 2007”.

In fine, legat de acelasi subiect, cotidianul “Sega” a publicat ieri o caricatura in care pe ecranul unui televizor, apar, ca la episoadele cu eliminarea concurentilor la “Big Brother”, numele Romaniei si Bulgariei. In fotoliu se afla un “european” care, privind cu scirba la ecran, se pregateste sa sune pentru a-i elimina pe candidati, exclamind “Tarani timpiti”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro