Sari direct la conținut

Interzis la concerte pe stadionul Santiago Bernabeu. Cum își motivează Real Madrid decizia

HotNews.ro
Interzis la concerte pe stadionul Santiago Bernabeu. Cum își motivează Real Madrid decizia
Sute de oameni în timpul unui concert al formației Aventura, pe stadionul Santiago Bernabeu, pe data de 7 septembrie 2024, în Madrid, Spania. Sursa foto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Clubul de fotbal Real Madrid a decis să „reprogrameze provizoriu” viitoarele concerte de pe stadionul său, Santiago Bernabeu, pentru a respecta reglementările municipale privind zgomotul, scrie sâmbătă AFP.

Stadionul a reînceput să găzduiască mai multe concerte în acest an, inclusiv pe cele ale lui Taylor Swift şi Karol G, după finalizarea unei renovări majore care a durat mai mulţi ani, inclusiv instalarea unui acoperiş şi a unui teren retractabil.

Însă locuitorii din zonă susţin că stadionul nu este izolat fonic în mod corespunzător şi că noile difuzoare puternice nu sunt conforme cu reglementările municipale din Madrid.

„Real Madrid a decis să reprogrameze provizoriu programul de evenimente și concerte de la Santiago Bernabeu”, a anunțat clubul, într-un comunicat de presă.

„Această decizie face parte dintr-o serie de măsuri pe care clubul le-a luat pentru a asigura respectarea strictă a reglementărilor municipale actuale în timpul concertelor”, a adăugat conducerea formației din capitala Spaniei.

Clubul a precizat că organizatorii de evenimente s-au confruntat cu o „provocare” pentru a respecta reglementările, în ciuda izolării fonice și a altor măsuri de reducere a zgomotului pe care stadionul le-a pus în aplicare.

Artiştii spanioli Dellafuente şi Aitana urmau să concerteze pe stadion în noiembrie şi decembrie, iar Lola Indigo în martie 2025, notează News.ro.

Clubul a indicat că aceste evenimente vor fi reprogramate și că va anunța în curând noua dată a lor.

Un concert programat pentru data de 12 octombrie, cu o serie de nume mari din K-pop, precum BoyNextDoor şi Enhypen, a fost anulat definitiv.

Potrivit televiziunii spaniole TVE, un total de 240.000 de bilete fuseseră deja vândute pentru toate aceste evenimente.

INTERVIURILE HotNews.ro