Sari direct la conținut

Iohannis: E cert că elevii şi părinţii pierd mult fiindcă nu se pot desfăşura orele fizic la clasă, dar la noi în ţară rata de infectare este foarte mare

HotNews.ro
Klaus Iohannis, Foto: Captura video
Klaus Iohannis, Foto: Captura video

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că elevii şi părinţii pierd „mult” prin faptul că nu se pot desfăşura cursurile la şcoală, însă deoarece în ţara noastră rata de infectare cu noul coronavirus este „foarte mare” nu pot fi create şi garantate condiţii de siguranţă pentru copii, notează Agerpres.

Întrebat duminică dacă este de acord cu Avocatul Poporului care a susţinut că sunt „doi ani pierduţi pentru o generaţie”, în condiţiile în care şcolile sunt închise şi se fac lecţii online, Iohannis a răspuns: „Nu, nu sunt de acord cu această afirmaţie, dar cert este că elevii şi părinţii pierd mult prin faptul că nu se pot desfăşura orele fizic la clasă. Recomandările (OMS – n.r.) trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la şcoală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi ţin în siguranţă, deci atunci când este posibil să meargă în condiţii de siguranţă. În condiţiile în care la noi în ţară rata de infectare este foarte mare, aceste condiţii nu pot fi nici create, nici garantate şi, pentru a proteja şi copiii şi familiile lor, din păcate, este necesar să se facă învăţământ online”.

Potrivit şefului statului, cu cât mai bine se respectă măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, cu atât mai repede copiii se vor putea întoarce la şcoală. „Este o ecuaţie destul de simplă, uşor de înţeles. Ştiu că nu este întotdeauna uşor de respectat, dar vă garantez – merită”, a spus Iohannis, după ce a vizitat call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti amenajat la Arena Naţională.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro