Sari direct la conținut

Iran: Cel puțin 11 polițiști au fost uciși după un atac jihadist în Sistan-Balucistan

HotNews.ro
Steagul Iranului, Foto: DreamsTime / Donfiore
Steagul Iranului, Foto: DreamsTime / Donfiore

Cel puțin unsprezece polițiști au fost uciși într-un atac jihadist asupra unei secții de poliție din provincia Sistan-Balucistan din sud-estul Iranului, a anunțat vineri un oficial local la televiziunea de stat, potrivit AFP.

„În atacul terorist asupra sediului poliției din orașul Rask, unsprezece polițiști au fost uciși și alții au fost răniți”, a declarat viceguvernatorul provinciei, Alireza Marhamati.

Atacul a avut loc joi la miezul nopții în provincia Sistan-Balucistan, în apropiere de granița cu Pakistanul și Afganistanul.

A fost unul dintre cele mai mortale atacuri care au avut loc în această regiune, care este scena unor confruntări constante între forțele de ordine, pe de o parte, și traficanții de droguri, rebelii din minoritatea Baluchi și grupurile radicale sunnite, pe de altă parte.

„Mai mulți teroriști” au fost de asemenea uciși în confruntările dintre atacatori și poliție, potrivit televiziunii de stat.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă belucă Jaish al-Adl („Armata Justiției” în arabă), formată în 2012 de foști membri ai unei organizații radicale sunnite. Gruparea este cunoscută în special pentru că a revendicat răpirea a 12 polițiști și soldați iranieni în aceeași provincie în octombrie 2018.

În iulie, doi polițiști au fost uciși într-un atac revendicat de grupare împotriva unei secții de poliție din Zahedan, capitala provinciei Sistan-Baluchistan. Grupul a acuzat secția de poliție vizată că este „unul dintre principalii autori ai tragediei din Vinerea însângerată”, cu referire la violențele care au avut loc în septembrie 2022.

La acea vreme, orașul Zahedan a fost scena mai multor zile de violențe mortale după ce un ofițer de poliție a fost acuzat că a violat o adolescentă.

Provincia Sistan-Balucistan este una dintre cele mai sărace regiuni din Iran/ În ea trăiește cea mai mare parte a minorității etnice Baluchi, care aderă la islamul sunnit, mai degrabă decât la ramura șiită predominantă în Iran.

(foto articol: DreamsTime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro