Sari direct la conținut

Israelul confirmă uciderea lui Hashem Safieddine, considerat posibilul succesor al lui Hassan Nasrallah la cârma Hezbollahului

HotNews.ro
Hashem Safieddine, vărul lui Hassan Nasrallah, văzut ca posibilul nou lider al Hezbollah / FOTO: Khaled DESOUKI / AFP / Profimedia
Hashem Safieddine, vărul lui Hassan Nasrallah, văzut ca posibilul nou lider al Hezbollah / FOTO: Khaled DESOUKI / AFP / Profimedia

Armata israeliană a confirmat marți uciderea lui Hashem Safieddine, cel care ar fi urmat să îl înlocuiască pe Hassan Nasrallah la șefia mișcării islamiste Hezbollah după moartea sa, relatează Reuters.

IDF a anunțat că oficialul Hezbollah a fost ucis într-un atac aerian israelian asupra Beirutului la începutul acestei luni.

Safieddine, șeful consiliului executiv al Hezbollah, era presupusul succesorul al lui Hassan Nasrallah după asasinarea acestuia.

Potrivit armatei israeliene, Safieddine a fost ucis alături de șeful diviziei de informații a grupului terorist, Hussein Ali Hazima, în timpul unui atac din 4 octombrie.

Atacul a vizat sediul central al serviciilor de informații Hezbollah, în subteranele Beirutului, despre care armata spune că se afla în suburbia de sud a capitalei libaneze, cunoscută sub numele de Dahiyeh.

IDF spune că peste 25 de membri ai diviziei de informații a Hezbollah se aflau la sediul central atunci când a fost efectuată lovitura, inclusiv alți comandanți de top.

Safieddine nu a mai fost putut contactat de la atac, dar abia astăzi IDF spune că i-ar putea confirma moartea. Hezbollah nu i-a anunțat încă moartea, notează Times of Israel.

Safieddine, pe care Departamentul de Stat al SUA l-a desemnat terorist în 2017, este văr cu Nasrallah și, ca și el, era un cleric ce purta turban negru care ar denota că este descendent al profetului Mahomed.

INTERVIURILE HotNews.ro