Sari direct la conținut

ISU: Blocul din Constanța afectat de un incendiu violent nu avea autorizație de securitate la incendiu

HotNews.ro
ISU: Blocul din Constanța afectat de un incendiu violent nu avea autorizație de securitate la incendiu

Blocul din Constanța afectat de un incendiu violent, în urma căruia au fost evacuați 250 de oameni, nu avea autorizație de securitate la incendiu, conform ISU Dobrogea. O singură persoană rănită în incendiu a rămas spitalizată.

  • “Un singur pacient a fost preluat pe codul roşu, fiind urgenţă majoră, cu arsuri de căi aeriene superioare şi arsuri de gradul II pe 7% din suprafaţa corporală.
  • Acesta a rămas internat la chirurgie plastică/terapie intensivă. Este în momentul de faţă intubat, dar starea sa este stabilă”, au transmis reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, conform News.ro.

Celelalte persoane rănite ajunse la unitatea medicală nu au necesitat spitalizare, iar o femeie a refuzat internarea.

Prefectul Silviu Coşa a declarat pentru News.ro că opt persoane rănite au ajuns la Unitatea de Primite Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, printre care şi doi copii, iar un bebeluş a fost tratat ambulatoriu. El a menţionat că şapte locatari din blocul respectiv şi-au petrecut noaptea la Spitalul Militar.

  • “Şapte persoane erau la Spitalul Militar. Am luat legătura cu directorul spitalului şi şi-a declarat disponibilitatea să pună la dispoziţie locuri dacă este nevoie.
  • Astăzi, în discuţia cu autorităţile, vom vedea ce posibilităţi asigurăm cetăţenilor de acolo astfel încât să aibă unde să stea cei care nu au alte posibilităţi până se vor remedia problemele care ţin de repunerea în funcţiune a blocului. Problema o reprezintă reţelele de utilităţi. În afara celor peste 20 de apartamente afectate direct de incendiu, cele care nu au fost afectate nu au utilităţi”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

El a menţionat că o femeie care are o pensiune în zona respectivă a deschis-o în cursul nopţii, iar 20 de persoane au mers acolo.

Silviu Coşa a precizat că zona blocului afectat de incendiu este păzită de echipaje de poliţie, jandarmi şi poliţişti locali.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că imobilul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

  • “În anul 2015, premergător obţinerii autorizaţiei de construire (la faza de proiect), a fost emis aviz de securitate la incendiu pentru parcajul amenajat la subsol.
  • După recepţie şi punerea în exploatare, societatea dezvoltatoare nu a solicitat autorizaţia de securitate la incendiu, care certifică practic faptul că imobilul îndeplineşte cerinţele specifice securităţii la incendiu”, a transmis ISU Dobrogea.

Pompierii din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Peste 30 de maşini au fost avariate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro