Sari direct la conținut

Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți: ”Este o declarație iresponsabilă a doamnei vicepremier”

HotNews.ro
Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți: ”Este o declarație iresponsabilă a doamnei vicepremier”

Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, a declarat pentru HotNews că nu s-a pus nicio secundă problema înghețării anului școlar, în condițiile în care 80% din programa școlară a fost parcursă până la suspendarea cursurilor în școlile din România. ”Doamna vicepremier nu s-a gândit ce se va întâmpla cu copiii care vor intra la clasa pregătitoare, pentru ei nu vor fi spații libere”, a spus Iulian Cristache.

”Nu avem în acest moment absolut niciun scenariu privind înghețarea anului școlar. Avem un grup operațional pe Whatsapp cu Ministerul Educației și cu toți partenerii sociali, și nu s-a pus nicio secundă problema înghețării anului școlar. Din acest punct de vedere consider că este o declarație iresponsabilă a doamnei vicepremier, care nu-și avea rostul în contextul actual, în contextul în care ne chinuim cu toții să aducem informații către copii în mediul online, prin cursuri înregistrate. Materia este parcursă într-un procent de 80% la toți anii de studiu. Ar fi absurd ca pentru o porgramă de 20% care nu a fost parcusă până la suspendarea cursurilor să înghețăm anul școlar și să nu găsim posibilități de a trece în anul școlar următor. Doamna vicepremier nu s-a gândit ce se va întâmpla cu copiii care vor intra la clasa pregătitoare, pentru ei nu vor fi spații libere”, a declarat Iulian Cristache.

Citiți și:

Monica Anisie o contrazice pe Raluca Turcan: ”Nu există sub nicio formă scenariul în care se îngheață anul școlar”

Federația ”Spiru Haret”: Scenariul înghețării anului școlar nu poate fi luat în calcul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro