James Bond iubeste bucataria italiana
Daca pe micul ecran Agentul 007, Pierce Brosnan, prefera ouale de prepelita umplute cu caviar, in viata reala este innebunit dupa mancarea italiana. Mai precis dupa Penne Al Funghi Porcini. Ii plac pastele cu ciuperci porcini, asa cum lui James Bond ii plac femeile care domina.
Bucatarii de la „Il Ristorante di Giorgio Baldi”, din Santa Monica, s-au obisnuit deja sa-i pregateasca acest fel de mancare, ori de cate ori ia masa acolo.
Ingrediente pentru 4 portii:
¼ ceasca de ulei de masline de cea mai buna calitate
4 ciuperci porcini proaspete
1 catel de usturoi, tocat
¼ ceasca de patrunjel italian, tocat
sare si piper negru
½ ceasca de vin alb
1 ceasca de rosii decojite, tocate, scurse de suc
½ kg de paste penne
2 linguri de branza Parmigiano-Reggiano rasa
Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare, la foc potrivit, si caliti ciupercile taiate felii impreuna cu usturoiul si patrunjelul. Adaugati sare si piper.
Adaugati vinul si lasati totul sa fiarba pana cand se evapora vinul. Adaugati rosiile si mai lasati amestecul pe foc inca 4-5 minute.
Intre timp, firbeti pastele, scurgeti-le de apa si puneti-le peste sos, impreuna cu branza Parmigiano-Reggiano rasa. Lasati-le 2 minute, la foc mic.
Se presara pe deasupra branza rasa. Se servesc fierbinti.
Sursa: www.ivillage.com