Sari direct la conținut

Javier Milei a oprit coloana de mașini, după depunerea jurământului de președinte, pentru a saluta un golden retriever pierdut

HotNews.ro
Javier Milei, Foto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia
Javier Milei, Foto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Noul președinte al Argentinei, Javier Milei, care și-a clonat câinele și care se referă la patrupezii săi ca la „copiii săi cu patru picioare”, a ordonat în mod neașteptat ca mașina în care se afla, după ce a preluat mandatul duminică, să se oprească pentru a saluta un fan canin: un golden retriever pierdut, relatează Reuters.

Libertarianul de dreapta, care a zdruncinat politica argentiniană cu idei economice radicale și mitinguri teatrale, a coborât din mașina care îl ducea la palatul guvernului Casa Rosada de la Congres și și-a petrecut un minut mângâind câinele care părea că s-a pierdut de stăpânul său.

Milei are cel puțin patru câini mastiff clonați, pe care i-a pomenit în repetate rânduri în timpul campaniei prezidențiale și cărora le-a dedicat obținerea locului întâi la alegerile primare din august.

Economistul ultra-liberal în vârstă de 53 de ani a plătit 50.000 de dolari pentru a-și clona câinele original, Conan, pe care l-a adoptat în 2004 și care a murit în 2017. El a spus odată presei locale că Conan este unul dintre cei mai apropiați confidenti ai săi și și-a numit câinii clonați consilieri.

Potrivit companiei care a clonat câinii, cel puțin patru „nepoți” au apărut în urma lui Conan: Murray, Milton, Robert și Lucas, numiți după economiștii preferați ai lui Milei, printre care și Milton Friedman.

Devierea de la protocol pentru a-l saluta pe golden retriever a survenit după ce Milei a depus jurământul în calitate de președinte în Congres, avertizând țara despre vremurile grele care urmează și o terapie de șoc dureroasă pentru a remedia economia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro