Sari direct la conținut

Jill Biden: Poporul român este extraordinar. I-au primit pe toți acești refugiați în casele lor și le-au oferit adăpost și inima lor. Întreaga lume știe acest lucru

HotNews.ro
Jill Biden: Poporul român este extraordinar. I-au primit pe toți acești refugiați în casele lor și le-au oferit adăpost și inima lor. Întreaga lume știe acest lucru

Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a lăudat sâmbătă, la București, guvernul român și organizațiile de ajutorare pentru sprijinul umanitar pe care îl oferă ucrainenilor ce fug de războiul Rusiei împotriva țării lor, transmite AP.

Jill Biden a făcut o declarație sumbră la finalul unei ședințe de aproape o oră la Ambasada SUA din București cu privire la efortul masiv de ajutorare: „Din păcate este doar începutul”.

Primei Doamne a Statelor Unite i s-a spus că România a „primit” aproape 900.000 de refugiați din Ucraina de când Rusia a invadat țara vecină, dar majoritatea au plecat în alte țări. Femeile și copiii reprezintă cea mai mare parte a refugiaților.

„Este uimitor. Este solidaritate aici, în România, că lucrați cu toții împreună. Cred că acesta este într-adevăr, din păcate, doar începutul. Doar începutul”, a spus Jill Biden.

De asemenea, ea a aplaudat românii pentru generozitatea lor.

”Poporul român este extraordinar, să primească toți acești refugiați în casele lor și să le ofere mâncare, haine și adăpost și să le ofere inima lor. Cred că lumea întreagă știe acest lucru”, a adăugat ea.

Prima Doamnă a Statelor Unite, a fost întâmpinată sâmbătă, în a doua zi a vizitei la Bucureşti, de preşedintele Klaus Iohannis şi de soţia acestuia, Carmen Iohannis.

Jill Biden şi Carmen Iohannis s-au dus o şcoală din Capitală pentru a discuta cu copii ucraineni şi români.

Vineri seară, Jill Biden le-a servit mâncare militarilor americani aflaţi la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Jill Biden va călători apoi la Bratislava, Slovacia, pentru a se întâlni cu personalul ambasadei SUA. Duminică, 8 mai, Prima Doamnă va merge la Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi, cu lucrători umanitari şi slovaci locali care sprijină familiile care au căutat refugiu în Slovacia în timpul acestei crize.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro