Sari direct la conținut

Jocurile Olimpice: David Popovici, lăudat imediat după ce a câștigat aurul. „De neoprit”

HotNews.ro
Jocurile Olimpice: David Popovici, lăudat imediat după ce a câștigat aurul. „De neoprit”
Sportivul român David Popovici sărbătorește după ce a câștigat finala la 200 de metri liber masculin la Jocurile Olimpice de vară din 2024, luni, 29 iulie 2024, la Nanterre, Franța. Sursa foto: Martin Meissner / AP / Profimedia

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au reacționat aproape instant luni seară, după ce românul David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, după cursa cu final dramatic.

„De neoprit” – este mesajul publicat pe contul oficial de X (fosta Twitter) de către The Olympic Games, alături de steagul României.

„David Popovici domină, câștigând aurul pentru România la înot masculin 200 m liber!”, mai scriu organizatorii, alături de un colaj video cu sportivul nostru și medalia de aur.

David Popovici a fost al doilea după prima lungime de bazin, a fost al treilea după 100 de metri, apoi a urcat pe doi la 150 de metri, reuşind să îl devanseze pe britanicul Matthew Richards pe ultimii metri ai cursei. Podiumul a fost completat de americanul Luke Hobson, în 1 min 44 sec 79/100.

Popovici, dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100, fiind mai rapid cu două sutimi decât Richards (1 min 44 sec 74/100).

Prin performanța de luni seară, el a adus a 91-a medalie de aur pentru România în istoria participărilor la Jocurile Olimpice.

INTERVIURILE HotNews.ro