Sari direct la conținut

Jocurile Olimpice, tenis: Angelique Kerber își încheie cariera, după ce a fost învinsă în sferturi de Qinwen Zheng / Cine s-a mai calificat în semifinale

HotNews.ro
Jocurile Olimpice, tenis: Angelique Kerber își încheie cariera, după ce a fost învinsă în sferturi de Qinwen Zheng / Cine s-a mai calificat în semifinale
Angelique Kerber (Foto: Steffie Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia)

Cariera profesionistă de tenis a fostului număr 1 mondial Angelique Kerber s-a încheiat, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Paris, sportiva germană în vârstă de 36 de ani fiind învinsă de Qinwen Zheng, cap de serie numărul 6, cu 6-7(4), 6-4, 7-6(6), în sferturile de finală.

Jucătoarea germană, care a câştigat Australian Open şi US Open în 2016, precum şi Wimbledon în 2018, a ocupat locul 1 mondial timp de 34 de săptămâni, între 2016 şi 2017, amintește News.ro.

Kerber, care a anunţat înaintea Jocurilor Olimpice că turneul de la Paris va fi ultimul din cariera sa, a fost la două game-uri distanţă de a ajunge pentru a doua oară în carieră în fazele pentru medalii.

Qinwen Zheng este doar a doua jucătoare din China care ajunge în semifinalele probei de simplu la Jocurile Olimpice, după ce Li Na a terminat pe locul patru în 2008, şi se va confrunta cu numărul 1 mondial Iga Swiatek.

Parcurs impresionant pentru slovaca Anna Karolina Schmiedlova la aceste Jocuri Olimpice

Pe de altă parte, Anna Karolina Schmiedlova impresionază cu parcursul său la Jocurile Olimpice. Sportiva slovacă în vârstă de 29 de ani reuşise o singură victorie în faţa unei jucătoare de top 10 în carieră înainte de a se prezenta la Paris 2024 în această săptămână – învingând-o pe Roberta Vinci, pe atunci numărul 8 mondial, în runda inaugurală a Jocurilor Olimpice de la Rio 2016.

În ultimele două zile, pe terenul Roland Garros, sub un soare arzător şi o căldură sufocantă, ea a obţinut alte două victorii – a trecut de Jasmine Paolini, numărul 5 mondial, în trei seturi epuizante, înainte de a o învinge miercuri pe campioana de la Wimbledon, Barbora Krejcikova, în condiţii la fel de sufocante, scor 6-4, 6-2.

Ea este primul sportiv slovac – bărbat sau femeie – care ajunge în semifinale la Jocurile Olimpice de când Miloslav Mecir a câştigat aurul la simplu masculin la Seul 1988.

Anna Karolina Schmiedlova (Foto: MARTIN BERNETTI / AFP / Profimedia)

Și lidera mondială Iga Swiatek e în semifinale. Danielle Collins a abandonat în decisiv

Poloneza Iga Swiatek, numărul 1 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului olimpic de tenis de la Paris. Ea a trecut miercuri de americanca Danielle Collins, cap de serie 8. Jucătoarea din SUA a abandonat în setul trei, când scorul era 6-1, 2-6, 4-1 pentru Swiatek.

Iga Swiatek are în prezent o serie de 20 de victorii consecutive pe zgură.

Collins, aflată în ultimul ei sezon în circuit la vârsta de 30 de ani, a fost în căutarea celei de-a doua victorii din carieră în faţa unui număr 1 mondial în exerciţiu (după ce a învins-o anterior pe Ashleigh Barty la Adelaide 2021), dar nu a reuşit să încheie meciul şi a căzut la 1-7 împotriva lui Swiatek.

INTERVIURILE HotNews.ro