Sari direct la conținut

Jocurile Paralimpice de la Paris 2024. Cum arată lotul României

HotNews.ro
Jocurile Paralimpice de la Paris 2024. Cum arată lotul României
Jocurile Paralimpice de la Paris 2024. Foto: Angenția Națională pentru Sport / Facebook

România va fi reprezentată de șase sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, care încep miercuri, 28 august. Cei șase sportivi din România vor concura la trei discipline: judo pentru nevăzători, paraciclism şi para tenis de masă, conform Comitetului Paralimpic Român.

Paris 2024 dă din nou întâlnire întregii lumi, la o a doua ceremonie de deschidere în afara stadioanelor – cea a primei ediţii a Jocurilor Paralimpice de vară din istorie pentru Franţa. În Place de la Concorde, miercuri seară va avea loc un spectacol grandios intitulat „Paradox”, care îşi propune să-i facă pe oameni să se gândească la unicitatea lor, dincolo de caracteristicile fizice al corpului.

Jocurile Paralimpice de la Paris se vor încheia în 8 septembrie.

Jocurile Paralimpice de la Paris 2024: Ce sportivi români vor reprezenta România

La Jocurile Paralimpice 2024, România va fi reprezentată de șase sportivi români: 

  • Alexandru Florin Bologa & Daniel Vargoczki, sportivi la para judo; 
  • Eduard Karoly Novak & Theodor Matican, sportivi la paraciclism; 
  • Camelia Ioana Roxana Ciripan & Bobi Simion, sportivi la para tenis de masă.

Stafful tehnic al delegaţiei României va fi compus din Ciprian Anton – şef delegaţie, Gergely Tamas – antrenor principal, Jacob Daniel Tipper – antrenor, Sorin Matican – antrenor, Alexandru Bogdan Gheorghe – antrenor principal, Dan Marian Năsui – antrenor secund, Gergely Gabor Csaba – sparring partner, Narcis-Ovidiu Mureşan – fizioterapeut, Mihail Rusu – mecanic, Paul Răzvan Marinescu – însoţitor. 

Primii care vor intra în competiţie vor fi Camelia Ciripan şi Bobi Simion, joi, de la ora 18:45, în proba de dublu mixt, împotriva perechii japoneze Yuri Tomono şi Koyo Iwabuchi.

România are 7 participări până în prezent la Jocurile Paralimpice, competiţie la care a cucerit 6 medalii, dintre care 4 obţinute de fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. El are în palmares o medalie de aur şi alte 3 de argint la paraciclism, scrie Agerpres. 

Celelalte două medalii cucerite de România, ambele de bronz, au fost obţinute de judoka Alexandru Bologa, la ediţiile din 2016 şi 2021.

INTERVIURILE HotNews.ro