Sari direct la conținut

Jumătate din țară va rămâne și miercuri sub avertizări de caniculă – HARTĂ

HotNews.ro
Jumătate din țară va rămâne și miercuri sub avertizări de caniculă – HARTĂ
Caniculă. Foto: Rodolphe Trider | Dreamstime.com


Jumătate dintre județele țării, precum și Capitala se vor afla și miercuri, pentru a treia zi consecutiv, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, cu temperaturi de până la 37 de grade.

Marți, în aproape toată țara se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7-10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, cu temperaturi maxime în general de 32-35 de grade, spun meteorologii.

Majoritatea județelor țării se află marți sub cod galben de caniculă, excepție făcând Harghita, Covasna, Braşov şi zona de litoral a judeţelor Tulcea şi Constanţa.

Tot marți, judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj se află sub cod portocaliu de caniculă. Conform meteorologilor, în aceste zone canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, se vor situa în jurul a 37 de grade, iar minimele vor fi de 18-20 de grade, valori uşor mai mari, în jurul a 23 de grade, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

Avertizările de caniculă se mențin și miercuri în jumătate de țară

Pentru miercuri, ANM a emis o avertizare cod galben – temperaturi deosebit de ridicate, local caniculă şi disconfort termic ridicat, valabilă în judeţele Satu Mare, Sălaj, Cluj, Alba, Sibiu, Bihor, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt şi în Bucureşti.

Conform meteorologilor, în nordul Crişanei, vestul Transilvaniei, în nordul şi estul Olteniei şi în jumătatea vestică a Munteniei valorile termice se vor menţine deosebit de ridicate pentru această dată. Local, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar temperaturile maxime vor fi în general de 32-35 de grade.

Miercuri, vor fi sub cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj. În aceste zone, temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi de 35-37 de grade, iar minimele de 18-22 de grade.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, de marţi, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 9.00, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi în creştere. Indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 35-36 de grade, iar cea minimă de 17-19 grade.

De miercuri dimineaţă și până joi, la ora 9.00, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va menţine ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35-40 km/h. Temperatura maximă va fi de 33-34 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

INTERVIURILE HotNews.ro