Sari direct la conținut

Juriul s-a retras pentru a delibera în procesul în care Kevin Spacey este acuzat de agresiuni sexuale

HotNews.ro
Kevin Spacey, audiat dupa ce a fost acuzat de agresiuni sexuale, Foto: Thomas Krych/Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Kevin Spacey, audiat dupa ce a fost acuzat de agresiuni sexuale, Foto: Thomas Krych/Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

​Juriul s-a retras luni pentru a delibera în procesul de la Londra al starului american Kevin Spacey, acuzat de agresiuni sexuale de către patru bărbaţi între 2001 şi 2013, informează Reuters și Agerpres.

În faţa acuzării care l-a prezentat drept un „agresor sexual” care şi-a folosit influenţa pentru a agresa bărbaţi tineri, actorul în vârstă de 63 de ani, judecat de la sfârşitul lunii iunie, a pledat nevinovat la toate acuzaţiile care i se aduc, invocând relaţii consensuale şi anumite fapte pur şi simplu inventate de către reclamanţi.

Patru bărbaţi l-au acuzat pe actor de agresiuni sexuale între anii 2001 şi 2013 şi în special începând cu 2004, pe când era director al teatrului londonez Old Vic. Cea mai gravă acuzaţie împotriva starului, recompensat cu două premii Oscar pentru rolurile sale din American Beauty şi Usual Suspects, este cea a unui bărbat care l-a acuzat că l-a drogat şi a întreţinut cu el relaţii sexuale în timp ce dormea.

Pe parcursul celor patru săptămâni de proces la Southwark Court din Londra, acuzarea l-a prezentat pe actor ca un „hărţuitor sexual” şi „un bărbat care nu respectă limitele şi spaţiul personal” al altora.

Acuzaţiile au apărut în 2017, la începutul mişcării #MeToo, într-un moment în care Kevin Spacey era în culmea gloriei, fiind interpretul principal în serialul de succes al Netflix House of Cards.

În urma acuzaţiilor, el a fost exclus din serial şi din alte proiecte la care urma să participe.

Ce spune Kevin Spacey despre acuzațiile ce i se aduc

În timpul interogatoriilor cu poliţia difuzate în timpul procesului, cei patru bărbaţi au vorbit despre agresiunile sexuale pe care susţin că le-au suferit şi despre dificultăţile cu care s-au confruntat ulterior, când au încercat să denunţe comportamentul abuziv al unei vedete atât de influente cum este Kevin Spacey.

În faţa juriului, actorul s-a prezentat drept un „mare cuceritor”, dar negat orice comportament „violent”, „agresiv” sau „dureros”.

El s-a declarat „dărâmat” de acuzaţii şi a vorbit, vizibil emoţionat, despre „reputaţia sa pierdută”.

Spacey l-a chemat ca martor pe Elton John, care a depus mărturie prin videoconferinţă de la Monaco. Juriul trebuie să se pronunţe asupra unei noi acuzaţii aduse actorului.

Douăsprezece acuzaţii au fost aduse înainte de proces, însă una a fost adăugată, iar patru, abandonate în timpul dezbaterilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro