Sari direct la conținut

Kamala Harris își va publica dosarul medical pentru a pune presiune pe septuagenarul Donald Trump

HotNews.ro
Kamala Harris își va publica dosarul medical pentru a pune presiune pe septuagenarul Donald Trump
Donald Trump și Kamala Harris s-au confruntat într-o dezbatere electorală cu scântei (Foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia)

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, candidatul democrat la alegerile prezidențiale, intenționează să își facă public sâmbătă dosarul medical într-un efort de a atrage atenția asupra refuzului rivalului său, republicanul Donald Trump, de a face acest lucru, potrivit unui consilier al lui Harris, informează Reuters.

Dosarul cu istoricul medical și informațiile despre sănătate ale lui Harris conchide: „Ea posedă rezistența fizică și mentală necesară pentru a îndeplini cu succes sarcinile președinției, inclusiv cele de șef al executivului, șef de stat și comandant suprem”, potrivit consilierului.

Harris, în vârstă de 59 de ani, candidează împotriva lui Trump, care are 78 de ani, pentru Casa Albă. Campania lui Harris este dornică să sublinieze vârsta fostului președinte, deoarece acesta a devenit cel mai în vârstă candidat din cursă după ce președintele Joe Biden, 81 de ani, s-a dat la o parte în urma unei prestații slabe la dezbatereile împotriva lui Trump.

Candidații democrați și republicani la președinție sunt prinși într-o cursă foarte strânsă. Campania lui Harris speră că contrastul dintre tinerețea și acuitatea sa mentală și vârsta mai înaintată a lui Trump și tendința sa de a divaga, precum și diferențele de transparență dintre cei doi, vor contribui la convingerea alegătorilor indeciși că ea este mai potrivită pentru funcție decât el.

INTERVIURILE HotNews.ro