Sari direct la conținut

Klaus Iohannis intreaba pe Facebook daca Procurorul General ar trebui sau nu sa participe la sedintele CSAT

HotNews.ro
Klaus Iohannis, Foto: HotNews.ro
Klaus Iohannis, Foto: HotNews.ro

Presedintele Klaus Iohannis a lansat, joi, pe Facebook, intrebarea daca Procurorul General ar trebui sau nu sa participe la sedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, aratand ca si coruptia si crima organizata, de care se ocupa procurorii, reprezinta amenintari la adresa securitatii nationale. “Nu numai terorismul, dar si coruptia si crima organizata reprezinta amenintari la adresa securitatii nationale a oricarui stat, iar procurorii se afla in prima linie a luptei impotriva retelelor ilegale de orice fel”, scrie presedintele Klaus Iohannis in postarea de pe Facebook.

El continua cu o intrebare: “Am lansat recent o tema de dezbatere: ar trebui sau nu sa participe si procurorul general la sedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii?”.

Postarea presedintelui Klaus Iohannis vine la doua zile dupa ce seful statului, prezent la prima sedinta a CSM din acest an, a lansat propunerea ca Procurorul General al Romaniei sa fie membru CSAT.

Ulterior, Iohannis a declarat, miercuri, la Adevarul Live, despre prezenta Procurorului General ca membru in CSAT, ca “trebuie sa iesim un pic dintr-o paradigma care s-a instaurat in mod nefericit, ca cele trei puteri in stat trebuie sa se pazeasca reciproc”, pe care el nu o impartaseste.

Potrivit lui Klaus Iohannis, prezenta Procurorului General in CSAT nu reprezinta ” in niciun fel de amestecarea puterilor in stat, ci este mai degraba este vorba de colaborarea puterilor in stat”.

“Noi trebuie sa iesim un pic dintr-o paradigma care s-a instaurat in mod nefericit. Multa lume crede ca cele trei puteri in stat trebuie sa se pazeasca reciproc, fiindca avem acei ani in care mai mult s-au combatut decat au colaborat. Este o abordare pe care nu o impartasesc”, a spus Iohannis.

Seful statului a mentionat ca “avem separarea puterilor in stat, ca sa functioneze mai bine statul, si nu ca sa lupte o putere impotriva celeilalte”.”Dimpotriva, toata lumea trebuie sa colaboreze pentru a rezolva problemele Romaniei si mi se pare foarte normal sa colaboreze toti cei care pot sa o faca, pentru a rezolva probleme, de exemplu, de securitate nationala”, a mai spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro