Sari direct la conținut

Kremlinul repetă discursul lui Trump și spune că verdictul de vinovăție al acestuia arată că rivalii lui fac orice pentru a scăpa de el

HotNews.ro
Dmitri Peskov, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia
Dmitri Peskov, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a sugerat că decizia juriului în cazul lui Donald Trump are legătură cu eforturile făcute de adversarii politici ai acestuia pentru a-l împiedica să câștige alegerile din noiembrie, scrie Reuters.

Un juriu din New York l-a găsit joi vinovat pe Donald Trump de falsificarea de documente pentru a acoperi o plată pentru cumpărarea tăcerii vedetei de filme pentru adulți Stormy Daniels, înainte de alegerile din 2016.

Kremlinul a reacționat vineri la decizia de la New York, folosind chiar discursul lui Trump.

„Dacă vorbim despre Trump, faptul că există pur și simplu eliminarea, de fapt, a rivalilor politici prin toate mijloacele posibile, legale și ilegale, este evident”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unui briefing de presă.

Donald Trump a devenit joi primul președinte american care a fost condamnat pentru o infracțiune, joi, când 12 jurați l-au găsit vinovat la toate cele 34 capete de acuzare.

Jurații au constatat că liderul republican a falsificat documente pentru a ascunde plățile făcute pentru a-i cumpăra tăcerea actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels, cu care ar fi avut o relație – lucru negat de Trump.

Pedeapsa urmează să fie anunțată în iulie, iar Trump va face în orice caz apel.

Campania președintelui american Joe Biden a declarat că verdictul dovedește că „nimeni nu este mai presus de lege”, dar nu va face prea multe pentru a schimba dinamica alegerilor din 5 noiembrie.

Trump însă a denunțat imediat un proces „măsluit” și o „rușine”, asigurând că „adevăratul verdict” va fi cel al urnelor, cu ocazia alegerilor prezidențiale americane din 5 noiembrie.

Fostul președinte american a spus de altfel în mai multe rânduri că dosarele penale cu care se confruntă sunt instrumentate de democrații lui Joe Biden.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro