Sari direct la conținut

La muncă români, nu la întins mâna! Andrew Tate și-a rupt mașina în șoselele noastre

Opinie
HotNews.ro
La muncă români, nu la întins mâna! Andrew Tate și-a rupt mașina în șoselele noastre
Andrew Tate conducând pe străzile Bucureștilor Foto: Vadim Ghirda / AP / Profimedia

Nu putem fugi de răspundere, asumarea e obligatorie când greșim. 

Să intrăm direct în subiect. ”Broke my brand-new car on Bucharest’s roads”, a scris duminică, 6 aprilie, Andrew Tate pe X, rețeaua prietenului său Elon Musk. 

Jucăriile conducătorilor lumii

Siteul Știri pe surse, unde am văzut informația despre postarea lui Tate, ilustrează cu un bolid de culoare cyan, dar nu e clar care dintre mașinile lui Andrew Tate a fost afectată: un Ferrari, un Lamborghini sau poate o Tesla Cybertruck, precum cea echipată de  Ramzan Kadîrov cu o mitralieră.  Mașina a devenit personaj după ce Cybertruck-ul i-a fost trimis cadou liderului absolut al Ceceniei de către același Musk. Cam ăsta e cercul masculilor alfa care vor să schimbe lumea și așa arată jucăriile lor.

Dar să nu fugim de răspundere și să intrăm în subiect. Andrew Tate are ceva cu Nicușor Dan, însă noi știm că drumurile din România sunt și la guvern și la Consiliile Locale și la Primării. E clar că e responsabilitatea noastră, a tuturor.

Am lenevit nepermis. Acum 35 de ani, România avea unul dintre cele mai mici PIB-uri din Europa. Am ridicat de trei ori și jumătate valoarea economică a ce realizează țara, în calcule transparente, care țin cont și de inflație. Producția industrială, cea despre care boții din pivnițele neaerisite ale TikTok spun că era magnifică în comunism, este, de fapt, acum dublă, în România. 

Corupția și incompetența

Veniturile a peste 200.000 de specialiști din zona medicală publică s-au dublat și triplat în numai 7-8 ani. Puține țări din lume, nu doar din Europa, au reușit să aplice o politică publică atât de rapidă în sănătate.  

În ultimii câțiva ani, pe baza fondurilor PNRR, datorită banilor publici produși de români și de alți cetățeni europeni, s-au modernizat mii de poduri, școli, șosele, în multe locuri din țară. Sigur, nu avem șosele la nivelul de a satisface un Lamborghini condus cu trabucul în gură. 

Toate aceste eforturi au conturat o țară care nu e ideală. Avem o groază de lucruri de rezolvat în continuare, iar corupția și incompetența se completează miraculos pentru unii dintre conducători. Trag, suferă și nu cedează milioanele de oameni, care continuă să plătească taxe și impozite. 

Chiar, oare câte taxe și impozite a plătit Andrew Tate în țara care nu se ridică la nivelul bolizilor săi? 

Câți angajați au?

E clar, noi suntem ineficienți, dar cât de rentabile sunt afacerile fraților Tate în România, câți angajați plătesc, câte familii și-au crescut copiii cu venituri venind din munca lor în aceste firme, câte branduri au inventat și câte produse cu furnizori și clienți au reușit să creeze cei doi influenceri?

Sigur, Andrew Tate nu se coboară la nivelul fraților Dragoș și Adrian Pavăl, al lui Iulian Stanciu de eMag, al lui Dan Șucu de la Mobexpert, al lui Florin Talpeș și al echipei de la Bitdefender, al Ancăi Vlad de la Catena sau al lui Zoltan Teszari, de la RCS-RDS.

E normal ca frații Tate să se uite de sus la cei care conduc și muncesc, indiferent de poziție, în Dacia Renault, Terapia Cluj, Purcari, UTI, Humanitas, Polirom, OMV Petrom și în atâtea și atâtea companii, fabrici, edituri sau mici ateliere. Recent, investitorii de la „Regina Maria” au adus afacerea lor la 1,3 miliarde de euro. Au făcut-o tratând oameni, nu pe „influencereală”, și au vândut-o unor plicticoși de finlandezi, specialiști în ceea ce fac. Complet greșit! 

Sutele de mii de antreprenori mari și mici, precum și milioanele de angajați din România, cu toții avem mult de tras până ca șoselele noastre să merite geniul lui Andrew Tate. 

La muncă, nu la întins mâna, români.   

INTERVIURILE HotNews.ro