Sari direct la conținut

Lecție online pentru clasa a II-a: Aflarea termenului necunoscut

Smile Media
Aflarea termenului necunoscut , Foto: Intuitext
Aflarea termenului necunoscut , Foto: Intuitext

Fiecare lecție contează și fiecare noțiune nou predată e bine să fie înțeleasă la timpul ei. În caz contrar, recuperarea materiei poate fi un proces anevoios pentru copii, pentru cadrele didactice, și pentru părinți. În acest context, proiectul Hotnews.ro și ScoalaIntuitext.ro vă oferă pentru clasele I-IV resurse educaționale în care cei mici vor regăsi situații de viață explicate pe înțelesul lor.

După vizionarea fiecărui video, aveți Acces GRATUIT (prin creare de cont) către sute de resurse pentru clasa respectivă: jocuri de logică/ matematice; animații de predare; experimente interactive de laborator; curiozități; teste de evaluare; rapoarte de activitate. Resurse de calitate la care pot avea acces învățătoriiși elevii.

Clasa a II-a, Matematica si explorarea mediului: Aflarea termenului necunoscut

Exercițiile și problemele de aflare a unui termen necunoscut la adunare și scădere li se vor părea copiilor mult mai ușor de rezolvat dacă urmăresc explicațiile de mai jos.

Aflarea termenului necunoscut folosind metoda balanței

Pentru a înțelege cum funcționează o balanță să ne gândim puțin la balansoarul din parcul de joacă:

Pentru a echilibra balansoarul, astfel încât copii să se poată legăna, trebuie ca de fiecare parte să se așeze număr egal de copii, astfel:

1 copil în dreapta și 1 copil în stânga

sau

2 copii în dreapta și 2 copii în stânga

Asemănător, Geo și Ema au echilibrat balanța deoarece fiecare a așezat pe talerul său același număr de cuburi, știind că toate cuburile cântăresc la fel:

Vor reuși să mențină balanța în echilibru dacă:

Ema și Geo au adăugat același număr de cuburi:

Amândoi au dat deoparte același număr de cuburi:

Descoperiți mai multe explicații în filmulețul de mai jos și despre aflarea termenului necunoscut folosind proba adunării și a scăderii.

Null

ScoalaIntuitext.ro este un produs educațional online AVIZAT de Ministerul Educației, produs în care veți regăsi 100% programa școlară pentru clasele I-IV. ScoalaIntuitext.ro face parte din portofoliul de produse INTUITEXT

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro