Sari direct la conținut

Leonardo DiCaprio despre finalul filmului ”Donʼt Look Up”: Este o palmă peste față

HotNews.ro
Leonardo diCaprio si Jennifer Lawrence in Donʼt Look Up, Foto: Imdb.com
Leonardo diCaprio si Jennifer Lawrence in Donʼt Look Up, Foto: Imdb.com

Donʼt Look Up a încins discuțiile la masa de Crăciun, dar și pe Facebook, și a împărțit lumea în tabere. Prost sau extrem de bun, Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence au comentat în câteva cuvinte finalul sumbru al filmului, potrivit LADbible.

Filmul de două ore și jumătate spune povestea unor cercetători ( Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence ) care încearcă să avertizeze lumea și mai ales pe președintele american, interpretat în film Meryl Streep, de faptul că o cometă se îndreaptă direct spre pământ, iar rezultatul va fi o extincție în masă.

Eșuează să își atingă țelul și doar câțiva oameni bogați supraviețuiesc părăsind Pământul cu ajutorul unei nave spațiale.

”Sfârșitul acestui film devine foarte întunecat și, dacă nu ar fi avut această schimbare de ton, nu cred că am fi fost atât de încântați cum am fost să îl facem”, a spus Leonardo DiCaprio pentru Los Angeles Times.

„Nu poți spune niciodată ce va realiza un film din punct de vedere cultural, dar sfârșitul acestui film este într-adevăr o palmă în față.”

La nivel metaforic, filmul îi critică pe cei aflați la putere pentru că nu au reușit să combată schimbările climatice.

„Sunt sigură că pot spune acest lucru în numele aproape tuturor: este extrem de frustrant să fii un cetățean care crede în schimbările climatice și este speriat… – nu pot să mituiesc un senator – suntem doar neputincioși”, a spus Jennifer Lawrence.

„Și în sfârșit, acest [proiect] a apărut și a fost amuzant și important.”

Scena finală a filmului a fost cea care l-a atras pe DiCaprio, câștigător de Oscar, să joace în film.

Scena înfățișează personajele lui Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence, Dr. Randall Mindy și Kate Dibiasky, luând cina cu cei mai apropiați prieteni și membri ai familii, în clipele dinainte ca acea cometă să lovească Pământul.

”Asta este ceea ce mi-a plăcut la final, pentru că am simțit că în cele din urmă așa aș reacționa”, a spus actorul.

„Suntem o specie colectivă și aș vrea să fiu în preajma oamenilor pe care îi iubesc și să ignor Armaghedonul iminent.

„Acea scenă la masă este cu adevărat ce m-a făcut să mă hotărăsc.”

În timp ce Randall și Kate își prețuiesc ultimele momente alături de prieteni și familie, unii dintre cei mai bogați ai planetei fug la bordul unei rachete de pe Pământ și se îndreaptă spre cea mai apropiată planetă asemănătoare Pământului pentru un viitor necunoscut.

Citește și:

Netflix România dă răspunsul dacă blockbuster-ul „ Don’t Look Up” e un film bun sau prost 🙂

Don’t Look Up: Filmul blockbuster propus de Netflix pentru Crăciun ne întreabă „Cu cine vrei să îți petreci sfârșitul lumii?”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro