Sari direct la conținut

Liberalul Ionuț Stroe, atac la Rafila: Încă aștept să văd care sunt măsurile ministerului sănătății? Cum oprim creșterea numărului de cazuri? Rezultatele sunt proaste

HotNews.ro
Ionut Stroe, Foto: mts.ro
Ionut Stroe, Foto: mts.ro

Ministerul Sănătății condus de Alexandru Rafila (PSD) este ținta atacurilor lansate de partenerii de guvernare de la PNL. Purtătorul de cuvânt al liberalilor Ionuţ Stroe afirmă că, în contextul creşterii ”uriașe” a numărului de cazuri de COVID-19, pregătirea făcută în faţa valului 5 al pandemiei stă sub semnul întrebării. ”Eu încă aștept să văd care sunt aceste măsuri în domeniul sănătății pentru protejarea populației, din partea ministerului? Cum oprim creșterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste”, a transmis Stroe pe Facebook.

  • ”Am ajuns, astăzi, aproape la borna de 10.000 de cazuri noi de infectări cu Sars-Cov-2, o creștere de peste 8 ori față de acum 15 zile, imediat după Crăciun. În puțin peste două săptămâni avem o creștere uriașă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătății în fața valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri în alte țări din Europa.
  • Ca un optimist, privind ce se întâmplă afară, eu încă aștept să văd care sunt aceste măsuri în domeniul sănătății pentru protejarea populației, din partea ministerului? Cum oprim creșterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste. Cât de real mai este interesul Ministerului Sănătății pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opțiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace și doar face unele informări.
  • Putem spera că acest val va aduce mai puține cazuri grave. Dar strategia Ministerului Sănătății în fața unei crizei sanitare nu este să ne bazăm pe noroc, mai ales când rata de vaccinare nu a depășit 50% și știm că o parte mare din populație este în continuare expusă.
  • Reamintesc că PNL a impus certificatul verde la restaurante, mall-uri, la intrarea în instituţii, din acelaşi raţionament – protejarea sănătăţii oamenilor – iar aceste prevederi şi-au dovedit eficienţa. Şi am iniţiat legea certificatului verde pentru unele categorii de angajaţi având acelaşi obiectiv mai important decât orice – sănătatea tuturor şi depăşirea pandemiei”.

Nu mai puțin de 9.785 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore. În ultima zi au fost raportate 63.714 de teste efectuate – 20.583 teste RT-PCR și 43.131 teste rapide antigen – ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 15,36%, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au fost 36 decese, dintre care 2 anterioare. Dintre cei morți de COVID, 34 erau nevaccinați.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro