Sari direct la conținut

Liniile de tramvai 55 și 14 vor fi modernizate. Restricții de circulație în zona Titan pentru următoarele 6 luni

HotNews.ro
Tramvaie in Bucuresti, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Tramvaie in Bucuresti, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat că, începând de luni încep lucrările de modernizare a liniilor de tramvai de pe strada Nicolae Teclu, pe porțiunea de acces în depoul Titan. În zonă se vor institui restricții de circulație pentru următoarele 6 luni, până pe 25 februarie 2025.

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan a precizat că este al doilea șantier la care se încep lucrările de execuție, parte din proiectul de reabilitare a 50 de km de infrastructură de tramvai din Capitală.

„Pentru realizarea investiției este necesară introducerea unor restricții de circulație pe str. Nicolae Teclu care constau în instituirea sensului unic de circulație pe porțiunea cuprinsă între depoul de tramvaie Titan și B-dul Theodor Pallady, sens Splai – Bd. Th. Pallady și implicit interzicerea accesului vehiculelor pe str. Nicolae Teclu dinspre B-dul Th. Pallady”, a precizat Nicușor Dan.

Un pachet de 50 de km de linie de tramvai

Pe 12 august, primarul general anunțase că a fost atribuit contractul pentru reabilitarea ultimilor 3 km de linie de tramvai în stare avansată de degradare, din pachetul de 50 de km pe care îl va moderniza în următorii ani. Este vorba despre un tronson de aproximativ 3 km, cale dublă de rulare, de pe bulevardele Pache Protopopescu, Ferdinand, strada Traian și strada Dristorului (între bd Camil Ressu și Baba Novac), pe unde circulă liniile 55 și 14.

Lucrările costă circa 105 milioane lei, fără TVA, iar contractul a fost atribuit asocierii SWIETELSKY CONSTRUCT (lider asociere) – URBAN PROFILE GRELE (asociat).

Durata de executie este de 18 luni, din care maxim 6 luni pentru prestarea serviciilor de proiectare, obținerea tuturor avizelor, acordurilor și avizarea proiectului și maxim 12 luni pentru execuția lucrărilor.

Primăria Capitalei a atribuit toate contractele pentru proiectare și execuție pentru reabilitarea celor 50 km de linie de tramvai în stare avansată de degradare.

La începutul lunii, Primăria Generală a atribuit contractul pentru 18 km de linie de tramvai de pe Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu, inclusiv Bucla Complex Titan, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.

Licitația a fost câștigată de firma PORR CONSTRUCT, valoarea contractului fiind de 715.580.351 lei (fără TVA). Durata de execuţie a lucrărilor este de 33 de luni, din care maxim 9 luni pentru proiectare și obținerea avizelor.

În luna noiembrie 2023, Primăria Capitalei a semnat contractele pentru reabilitarea a circa 25 de km de linie de tramvai din cei 50 km, fiind deja date ordinele de începere a lucrărilor. Proiectarea și execuția durează între 9 și 18 luni, în funcție de lungimea fiecărui lot, iar valoarea lucrărilor este de circa 830 milioane lei.

INTERVIURILE HotNews.ro