Sari direct la conținut

Lovitură grea pentru Flota rusă din Marea Neagră. Nava de război atacată de ucraineni „a suferit avarii serioase”

HotNews.ro
drone maritime ucrainene, Foto: Captura video
drone maritime ucrainene, Foto: Captura video

Atacul cu drone maritime ucrainene asupra navei de debarcare Olenegorsky Gornyak a Marinei ruse în portul Novorossiysk este o „lovitură semnificativă” pentru Flota Moscovei din Marea Neagră, apreciază sâmbătă Ministerul britanic al Apărării.

Serviciile de informații britanice afirmă în evaluarea de sâmbătă dimineață că nava „aproape sigur a suferit avarii serioase” în timpul atacului din noapte de joi spre vineri.

Aceasta este „cea mai mare navă rusă grav avariată sau distrusă de la scufundarea crucișătorului Moskva la 13 aprilie 2022″.

„Aceasta este o lovitură semnificativă pentru Flota rusă din Marea Neagră”, a conchis ministerul britanic al Apărării.

Vineri, principal informație despre războiul izbucnit în urmă cu 18 luni a fost atacul Ucrainei asupra unei nave de război rusești, Olenegorsky Gornyak, în Marea Neagră.

O sursă de informații ucraineană a declarat pentru agenția Reuters că drona maritimă transporta 450 kg de TNT atunci când a lovit nava, care transporta 100 de militari ruși în acel moment.

Sursa a adăugat că „în urma atacului, nava Olenegorski Gorniak a suferit o avarie semnificativă și în prezent nu își poate desfășura misiunile de luptă”.

Nava părea să aibă scurgeri de petrol dintr-o parte în această după-amiază, după cum a identificat Sky News.

Citește și:

––

Urmărește ultimele evoluții din a 528-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro