Sari direct la conținut

Lysol a produs un spray de cameră împotriva coronavirusului și a altor patogeni

HotNews.ro
Spray dezinfectant al Lysol , Foto: Brandon Bell / Getty images / Profimedia
Spray dezinfectant al Lysol , Foto: Brandon Bell / Getty images / Profimedia

Lysol, brandul american de dezinfectat deținut de compania Reckitt Benckiser din Marea Britanie, a anunțat marți că va începe să vândă în Statele Unite un spray de „dezinfectare a aerului” care ucide 99,99% din virusurile și bacteriile din jur, relatează Reuters.

Spray-ul, despre care Reckitt spune că ajută la prevenirea răspândirii unor patogeni care provoacă boli precum răceala, gripa și COVID-19, a fost aprobat de către Agenția de Protejare a Mediului din Statele Unite.

În timpul pandemiei de COVID-19 dezinfectantul Clorox al Reckitt și alte branduri de dezinfectanți au înregistrat o creștere explozivă a vânzărilor în contextul în care oamenii și autoritățile din întreaga lume au apelat la produse de acest tip pentru a încerca să evite infectarea cu coronavirusul de pe suprafețele din jur.

Însă la momentul respectiv pe piață nu exista niciun produs potrivit pentru dezinfectarea aerului, deși unele persoane anxioase au recurs la pulverizarea unor spray-uri pentru suprafețe în încăperi.

„Făceam de fapt investigații în privința transmiterii prin aer, dar aș spune că punctul de inflexiune s-a născut cu adevărat din pandemia de COVID”, a declarat Chris Jones, directorul de cercetare/dezvoltare al Lysol.

„Am vorbit cu alte autorități de reglementare dar aș spune că în momentul de față obiectivul principal este să facem din [vânzările în] SUA un succes și să învățăm din SUA cum putem duce produsul în alte părți”, a mai spus el.

Formula activă a produsului conține molecule care sunt de natură higroscopică, ceea ce le permite să se atașeze de microorganismele suspendate în aer.

Odată atașate de bacterii sau virusuri, moleculele respective deteriorează membrana structurală a acestora, ducând la distrugerea lor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro