Sari direct la conținut

Macron, la 100 de zile de război în Ucraina: „Putin a făcut o greșeală istorică și fundamentală. El este izolat”

HotNews.ro
Emmanuel Macron, Foto: Irina Yakovleva / TASS / Profimedia
Emmanuel Macron, Foto: Irina Yakovleva / TASS / Profimedia

Președintele francez Emmanuel Macron a estimat vineri că omologul său rus Vladimir Putin a comis „o eroare istorică și fundamentală” atacând Ucraina și că liderul de la Kremlin este astăzi „izolat”, relatează AFP.

„Consider că – și i-am spus-o și lui – că a făcut o greșeală istorică și fundamentală pentru poporul său, pentru el însuși și pentru Istorie”, a declarat Macron, în cea de-a 100-a zi de conflict, într-un interviu acordat presei regionale franceze.

„Cred că s-a izolat. Să te-nchizi în izolare este una, dar să știi cum să ieși din asta e o cale dificilă”, a subliniat de asemenea Emmanuel Macron.

Președintele francez a repetat ideea că nu trebuie „să umilim Rusia” – afirmații ce au fost destul de prost receptate în estul Europei – „pentru ca, în ziua în care luptele vor înceta, să putem să construim o cale de ieșire, prin mijloace diplomatice”.

Presat să se deplaseze la Kiev, în condițiile în care numeroși omologi europeni au fost deja acolo, Macron a răspuns: „Astăzi, eu nu exclud nimic”.

_______

Urmărește ultimele evoluții din a 100-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro