Sari direct la conținut

Madagascar: Noi arestări după lovitura de stat eşuată

HotNews.ro
Andry Rajoelina, Foto: youtube.com
Andry Rajoelina, Foto: youtube.com

Noi suspecţi, printre care generali, militari şi poliţişti au fost arestaţi în Madagascar în urma tentativei dejucate de asasinare a presedintelui Andry Rajoelina, a anunţat duminică procurorul general, Berthine Razafiarivony, notează AFP și Agerpres.

„Legat de tentativa de asasinare a preşedintelui ţării, până în prezent au fost arestate 21 de persoane” şi fac obiectul unei anchete, a declarat procurorul general în faţa reprezentanţilor presei. Dintre cele 21 de persoane arestate, „12 sunt militari şi jandarmi în activitate, printre care cinci generali, doi căpitani şi cinci subofiţeri ‘, a precizat Berthine Razafiarivony.

„Sunt, de asemenea, patru jandarmi şi militari în retragere din ţară şi străini şi alţi cinci civili”, a adăugat ea.

Iniţial, şase persoane, printre care doi francezi, au fost arestate sub suspiciunea că ar fi fost implicate în această tentativă eşuată de lovitură de stat.

Dintre cele 21 de persoane reţinute, „14 au fost plasate în arest”, potrivit procurorului general.

Poliţia a indicat că în cursul arestărilor au fost confiscaţi 209.300 de euro, precum şi o puşcă şi două maşini.

Andry Rajoelina a scăpat unei tentative de asasinare despre care procurorii spun că făcea parte dintr-un complot.

„Conform dovezilor materiale aflate în posesia noastră, aceşti indivizi au conceput un plan pentru eliminarea şi neutralizarea mai multor personalităţi din Madagascar, între care şi şeful statului”, a afirmat procurorul general la 22 iulie, fără alte precizări.

Dezvăluirile cu privire la un complot au intervenit după luni de turbulenţe marcate de ameninţări împotriva jurnaliştilor care acopereau pandemia de COVID-19 din ţară şi apariţia foametei în sud.

Andry Rajoelina, 47 de ani, a ajuns la putere în martie 2009 cu sprijinul armatei.

El a câştigat ultimele alegeri din decembrie 2018, învingându-l pe rivalul şi predecesorul său Marc Ravalomanana într-un scrutin marcat de acuzaţii de fraudă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro