Sari direct la conținut

VIDEO Incendiu puternic într-una din cele mai populare destinații de vacanță. Autoritățiile spun că a fost provocat intenționat

HotNews.ro
VIDEO Incendiu puternic într-una din cele mai populare destinații de vacanță. Autoritățiile spun că a fost provocat intenționat
Imagine generică cu pompieri portughezi Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Aproape 200 de pompieri, asistaţi de 38 de vehicule, intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie care se răspândea pe coasta sudică a insulei Madeira, situată în Oceanul Atlantic, o populară destinaţie turistică, pe fundalul vânturilor puternice care complicau eforturile pompierilor, relatează Reuters.

Incendiul, care a izbucnit miercuri în regiunea rurală Ribeira Brava, s-a răspândit în municipalitatea vecină Camara de Lobos, iar în prezent are trei fronturi active, au spus autorităţile insulare.

Autoritățile spun că acesta a fost provocat intenționat. „Incendiul, care este foarte periculos, a fost provocat intenţionat, n-am niciun dubiu, într-o zonă inaccesibilă, unde intervenţia pe calea aerului nu se poate face”, a declarat preşedintele guvernului regional din Madeira, Miguel Albuquerque.

Până în prezent, nu au fost raportate victime în urma incendiului, dar 160 de persoane au fost evacuate ca măsură de precauție.

Întreaga zonă de coastă a insulei Madeira, o regiune autonomă a Portugaliei unde trăiesc circa 250.000 de persoane, a fost plasată sub alertă portocalie, al doilea nivel de alertă, până luni, din cauza temperaturilor ridicate.

Potrivit agenţiei meteorologice IPMA, temperatura a ajuns în Madeira la 30 de grade Celsius în ultimele zile. Vânturile puternice care alimentează flăcările au cauzat anularea a zeci de curse aeriene.

Portugalia a trimis duminică în Madeira o echipă de 76 de pompieri de pe continent, iar arhipelagul învecinat Azore, urma să trimită 15 pompieri duminică seară. 

INTERVIURILE HotNews.ro