Sari direct la conținut

MAE rus: Uciderea soldatilor nostri in Crimeea va avea consecinte

HotNews.ro
Trupe rusesti in Crimeea, Foto: AFP / Mediafax
Trupe rusesti in Crimeea, Foto: AFP / Mediafax

Ministerul de Externe al Rusiei a afirmat joi ca moartea soldatilor rusi in confruntari armate cu agenti ucraineni la granita dintre Crimeea si Ucraina, la sfarsitul saptamanii trecute, „va avea consecinte”, relateaza Reuters.

MAE rus a transmis intr-un comunicat ca incercarile de destabilizare a situatiei din peninsula Crimeea vor esua si a cerut celorlate tari sa puna presiune pe Ucraina sa se abtina de la orice actiuni periculoase.

Rusia a sustinut anterior ca un soldat si un agent de securitate al FSB au fost ucisi in urma unor ciocniri violente cu agenti de securitate ucraineni, care ar fi desfasurat o presupusa incursiune in Crimeea. Ucraina a dezmintit insa ca asemenea confruntari au avut loc.

Vladimir Putin a acuzat miercuri Ucraina ca foloseste tactici teroriste pentru a incerca sa provoace un nou conflict si sa destabilizeze Crimeea.

Declaratia liderului de la Kremlin vine dupa ce Rusia a sustinut ca a prevenit doua incercari ucrainene de a infiltra sabotori in peninsula anexata de rusi in februarie 2014.

Statele Unite nu au descoperit nimic pana acum care sa sustina afirmatiile Rusieiprivind o incursiune ucraineana in Crimeea, a spus joi ambasadorul american in Ucraina, Geoffrey Pyatt.

Pe de alta parte, marina rusa planuieste exercitii in Marea Neagrapentru a se antrena in respingerea de atacuri subacvatice din partea sabotorilor, a anuntat ministerul apararii de la Moscova, potrivit agentiilor ruse de stiri, citate de Reuters.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro