Sari direct la conținut

Mafia romaneasca a drogurilor din Australia

De aproape 20 de ani presa australiana semnaleaza cu regularitate marturii despre retelele traficantilor romani de heroina.

Cele mai recente stiri despre arestari in randul sindicatului romanesc al traficantilor de droguri au fost in 18 august, atat in editia electronica a ziarului „The Australian”, cat si in „The Daily Telegraph”. Presa romaneasca a preluat aceste stiri.

Problema traficantilor romani de droguri din Australia isi are originea in fosta Securitate trimisa de Ceausescu sa faca rost de valuta si sa distruga societatea occidentala din interiorul ei. Fapt confirmat in cartile sale chiar de gen. Pacepa. Astfel au aparut si in Australia odata cu anii ’80 primele evidente ale acestor operatiuni, incepand primele arestari.

Ulterior, in parlamentul federal au avut loc interpelari ale serviciilor secrete australiene cu referire la problema agentilor romani ce coordonau retelele traficantilor.

Dupa ’90 aceste structuri au continuat sa lucreze pe cont propriu, iar banii din droguri se spala in Romania, sub protectia unor oameni politici si a unor agenti din fosta Securitate.

Tragedia comunitatii romanesti din Australia se datoreaza faptului ca in sanul ei are inca organizatii comunitare „de familie”, ce reprezinta interesele sindicatelor traficantilor de droguri. Grav este insa faptul ca tocmai alaturi de aceste organizatii s-au afisat majoritatea „diplomatilor” romani veniti la post in Australia, dupa ’90, si asta desi le erau mereu semnalate aceste aspecte.

Cateva aspecte interesante din viata diplomatica romaneasca din Australia. La inceputul anilor ’90, la Sydney, moare in propria locuinta atasatul comercial al Romaniei, fara ca timp de cateva saptamani colegii diplomati romani sa-i semnaleze disparitia. Este interesant de aflat pe cine si ce servicii a refuzat acest diplomat roman?

Frank Timis -de la traficant la investitor

Pe la mijlocul anilor ’90, Gaf Deac era ambasadorul Romaniei in Australia si conform dezvaluirilor facute recent de revista „Academia Catavencu”, el s-a ocupat de racolarea si aducerea in Romania ca „investitor strategic” a lui Vasile Frank Timis, personaj ce are in Australia condamnari pentru trafic de droguri.

Acest „investitor strategic” ajunge ulterior proprietarul zacamintelor aurifere din Apuseni. Multi se intreaba cum este posibil ca un traficant de droguri, condamnat in Australia, sa ajunga in sferele financiare in care se invarte? Raspunsul este simplu daca s-ar vedea de cata vreme el figura pe statele de plata ale Securitatii!

Activitatea ambasadorului Gaf Deac, in aceea perioada, ajunge sa fie perturbata de jurnalistii Sorin Cerin si George Roncea, cat si de Emilia Markakis, romanca din Sydney care in anul 2002 a fost decorata cu Medalia Ordinul Australiei. La adresa tuturor incep sa curga amenintari cu moartea.

Emilia Markakis apeleaza la sprijinul serviciului secret australian care se instaleaza pentru cateva zile, cu aparatura de interceptare, la domiciliul ei. Iar la numai cateva zile dupa ce serviciul secret australian isi termina treaba, ambasadorul Gaf Deac paraseste Australia! Asta se intampla in 1996.

Pentru contributia avuta la mineriada, pentru serviciile oferite lui Virgil Magureanu la mosia de la Giurtelec, cat si pentru „investitorul strategic” adus in tara, presedintele Ion Iliescu il recompenseaza pe Gaf Deac, dupa „retragerea prematura” din Australia, cu numirea ca director la un institut national ce se ocupa cu statistica (o mina de aur din punct de vedere informational!).

In locul lui vine la post ambasadoarea Manuela Vulpe care recruteaza un alt „investitor strategic” pentru Romania si astfel ajunge Nicolae Cojocaru din Melbourne sa fie proprietarul paravan al Fermei COMTIM din Timisoara.

Pentru serviciile aduse „tarii” Manuela Vulpe este decorata in mod exceptional de presedintele Ion Iliescu si se alege ca bonus cu un master facut la Canberra, in timpul mandatului de 5 ani jumatate, cat a stat in mandatul de 4 ani al unui ambasador!

Nicolae Cojocaru este recompensat cu pozitia de consul onorific al Romaniei la Melbourne. Trebuie cunoscut faptul ca acest Cojocaru avea atributiuni consulare inca dinainte de ’89, pe cand cara diplomatul cu pasapoarte al controversatului Pr. Dumitru Gaina din Melbourne (preot despre care s-a scris destul).

Acest preot, pe langa faptul ca putea fi folosit ca sursa de documente de identitate australiene, ce ramaneau de la azilul de batrani ce-l infiintase inainte de ’89, pe langa biserica romaneasca din Melbourne (documente necesare Securitatii in vederea substituirii persoanelor decedate cu agenti ai Securitatii, ce urma sa fie plasati in alte tari occidentale), se mai ocupa si de reintregirea

familiilor de romani care renuntau la statutul de refugiat politic.

Ceausescu dorea sa dea peste nas occidentalilor, din punct de vedere statistic, cu faptul ca romanii care fugeau din tara nu o faceau din motive politice. Prin intermedierea acestui „preot”, cu cateva zeci de mii de dolari ce ajungeau in conturile Securitatii, iti puteai aduce lejer restul familiei ramase in Romania.

Nicolae Cojocaru a fost mereu un sustinator al echipei romanesti de fotbal din Melbourne, iar cat priveste originea banilor sai, este treaba institutiilor abilitate sa verifice provenienta, inclusiv la sumele aduse in Romania! Si Manuela Vulpe beneficia de amabilitatea acestui consul onorific, cu sponsorizari regulate pentru a merge la coafor in Melbourne.

Interesant este faptul ca Manuela Vulpe a stat si in spatele deschiderii consulatului onorific din Brisbane, unde Romania este reprezentata onorific de o australianca ce lucreaza in domeniul tranzactiilor bancare.

Mentionez ca nimeni din comunitate nu cunoaste cine este persoana respectiva si e grav ca despre existenta acestui consulat onorific romanesc s-a aflat abia recent din ghidul consulatelor editat de australieni.

Nici consulul general Ovidiu Grecea venit la Sydney si nici ambasadoarea Anca Visan venita la Canberra nu au fost anuntati in acest sens, nici de catre MAE, nici de catre fosta ambasadoare Manuela Vulpe.

Cu doar cateva luni inainte de alegeri in mapa ministrului Geoana au ajuns multe din aceste aspecte ale diplomatiei romanesti din Australia si dupa cinci ani jumatate de stat la post, Manuela Vulpe este retrasa si numita director in MAE (acum este pe zona Australia, unde se pricepe cel mai bine, insa face presiuni sa fie trimisa undeva la post in Europa!).

De nenumarate ori s-a cerut ambasadoarei Manuela Vulpe, atat in mod particular, cat si in mod public, sa anunte in Romania institutiile abilitate antidrog in legatura cu situatia din Australia, lucru pe care insa nu l-a facut niciodata. Este interesant de analizat si eforturile facute de Manuela Vulpe in vederea NEDESCHIDERII consulatului general din Sydney!

Spioana fara cifru

Dupa plecarea acestei ambasadoare, la Canberra preia conducerea „jocurilor din Australia” consilierul politic (desi ea se lauda ca ar fi spion militar, dar nu poate trimite secretele submarinelor australiene fiindca ambasada noastra nu are cifru!!!) Florina Sava care isi numeste imediat sotul pe o norma consulara, desi acesta nu are nici un fel de calificare, in afara de cea de consumator de

alcool cu probleme.

Se pare ca Florina Sava a fost declarata „non grata” la postul avut anterior in Canada! Ar fi interesant de vazut de ce?

Din noiembrie 2004 vine la post ambasadoarea Anca Visan, lipsita de experienta, fiind prima sa misiune, si ca atare, este „coordonata” de consiliera Florina Sava. Cert este insa ca aceasta ambasadoare trimite pentru prima data infograme in MAE referitoare la situatia romanilor din Australia implicati in traficul de droguri. Nici un alt ambasador nu a dorit sa sesizeze aceste aspecte!

Lucrurile iau insa o intorsatura neasteptata, prin aparitia la Sydney in pozitia de Consul General a lui Ovidiu Grecea. In numai cateva saptamani acesta pune pe picioare din punct de vedere functional si administrativ consulatul general.

Apoi se implica activ in toate itele caracatitei romanesti din Australia si, in stilul caracteristic, incepe scuturarea din temelii a tot ceea ce aici zacea blocat de zeci de ani, sub controlul unor grupuri de interese.

Se implica in repararea morala a istoriei la Sydney si dupa 30 de ani de cand a fost batuta si alungata de catre securistii in sutana, din biserica la a carei cumparare si-a pus propria casa garantie la banca, Emilia Markakis, decorata in 2002 cu Medalia Ordinul Australiei, este readusa in biserica de catre Ovidiu Grecea.

La postul comunitar de radio este schimbat Emil Cica, cel care timp de 30 de ani a fost o rusine pentru limba si literatura romana. Intra in conflict si cu Florina Sava cand descopera ca ea se ocupa de promovarea exportului australian in Romania, marind astfel deficitul comercial.

Isi permite chiar sa obiecteze impotriva pozitiei ocupata de sotul ei, dat fiind faptul ca acum consulatul din Sydney a preluat deja aproape 50% din activitatea consulara a ambasadei si la Canberra chiar nu mai sunt necesare doua pozitii pentru activitati consulare. Ovidiu Grecea calca si pe interesele traficantilor de droguri si ale cuibului legionar din Sydney!

Ca urmare a acestor actiuni ajunge sa fie declarat incomod de catre mai toate grupurile de interese din Australia si majoritatea incearca retragerea lui rapida.

Apare prima data diversiunea din EVZ cand la lista cu diplomatii ce trebuie schimbati este trecut si numele lui de doua ori si cu un comentariu adresat presedintelui Basescu (trebuie spus ca pe lista oficiala a MAE numele lui Grecea nu figura la schimbare!).

Apoi tot in EVZ, coordonatorul legionarilor din diaspora, Andrei Badin semneaza pe prima pagina un fals ordinar numit „Smecheriile consulului Grecea”.

Vazand insa ca nici de aceasta data nu au reusit, grupurile de interese ale mafiei romanesti din Australia incearca sa forteze MAE prin trimiterea unor scrisori si amenintari cu posibile manifestatii in fata ambasadei si a parlamentului federal, in cazul neretragerii consulului Ovidiu Grecea.

Veti vedea imediat cine sunt cei 5 semnatari ai respectivului protest si ce interese reprezinta ei. Trebuie precizat ca in spatele coordonarii tehnice a acestei diversiuni sta Florina Sava. Infogramele trimise acasa in MAE de ea stau marturie.

De asemenea, mai trebuie precizat ca infogramele trimise de Ovidiu Grecea nu au ajuns la toate nivelurile si directiile unde trebuia, datorita „precautiei” avuta de Manuela Vulpe, responsabila de zona Australia, cat si datorita lui Gabriel Branzaru, directorul directiei Comunitati externe din MAE.

Acesta este responsabil si de esecul organizatoric de la Luxembourg, unde premierul a fost scos pe usa din spate de la bucatarie, datorita revoltei reprezentantilor diasporei romanesti.

Lautar traficant

Primul este George Mitin Variesescu, presedintele organizatiei Mihai Eminescu. In Romania a fost dirijor de tarafuri lautaresti si organizator de spectacole folclorice. Cu putin inainte de ’89 fuge din tara cu banii adunati la un astfel de spectacol lasand artistii neplatiti.

Ajunge la Sydney si se implica in viata organizatiei Unirea, de unde „demisioneaza” la scurta vreme cu tot cu cele cateva mii de dolari din contul organizatiei. Infiinteaza propria sa organizatie (de familie) folosind numele poetului nostru national si editeaza o revista (xeroxata) cu acelasi nume.

George Mitin Variesescu se autointituleaza profesor, desi nu a profesat nici macar o ora in Australia, cat despre vreo echivalare sau vreun loc de munca nici atat. Desi tine sa fie presedintele unei organizatii romanesti, la sosirea in Australia el a solicitat sa aiba translator sarb, si nu roman!

S-a implicat in aducerea lautarilor din Romania si organizarea balurilor la Sydney, dar asta numai pana in momentul cand prietenul fiicei sale, celebrul traficant „Fantomas”, a fost arestat si condamnat ani grei de puscarie pentru droguri. In 1999, Mitin se ocupa de ramanerea in Australia a luptatorilor Adrian Bulai si Mihai Emil, veniti la CM de lupte de la Sydney.

Intregul lot de luptatori veniti la Sydney in ’99 au abandonat delegatia chiar inainte de competitie, facand Romania de rusine. Luptatorii amintiti anterior sunt sprijiniti de organizatia Mihai Eminescu si, fiindca se declara homosexuali persecutati in Romania (!) reusesc sa primeasca dreptul de a ramane in Australia.

Sunt cazati la Mitin, iar in scurta vreme Mihai Emil este condamnat si face un an de puscarie pentru droguri. (Amintesc faptul ca si luptatorii arestati acum cateva luni la Constanta, avand asupra lor mai multe kilograme de heroina adusa din Turcia, au fost in 2000 la Olimpiada din Sydney, unde se pare ca au fost racolati de retelele romanesti ale traficantilor de droguri!).

Prin casa lui Mitin a mai trecut, ca si chiriasa, o alta romanca ce acum este arestata tot pentru trafic de droguri.

George Mitin Variesescu isi foloseste organizatia si pentru sprijinirea, contra sumei de 5.000$, a celor ce doresc sa vina si sa se stabileasca in Australia. Detin in acest sens declaratia preotului noii parohii ortodoxe romanesti din Sydney, Ioan Vasile Prundus care el insusi a fost santajat si i s-a pretins aceasta suma.

Ba chiar, fiindca a refuzat sa plateasca, s-a trezit pus in situatia ca Mitin a solicitat departamentului de emigrare sa nu-i mai fie acordat statutul de rezident permanent si sa fie expulzat. Fiindca se infiltrase printre fondatori, Mitin a pus mana pe actele parohiei si nu le-a restituit decat dupa ce a fost chemat in fata legii.

Actele s-au recuperat, insa suma de bani din contul parohiei a disparut! Dupa cum am mai spus, revistele editate de acest impostor sunt folosite pentru terfelirea personalitatilor noastre comunitare, in special a tinerilor preoti canonici ai BOR pe care ii avem in Australia. Mitin are editat si un volum de poezii dedicat lui Vasile Frank Timis, inca de pe vremea cand acesta opera in Australia.

De asemenea, a fost un sustinator public al ambasadorului Gaf Deac si a terfelit jurnalistic pe toti cei care faceau dezvaluiri privind activitatile necurate in care era implicat ambasadorul. Recent, Mitin a facut presiuni la „Jurnalul National” pentru a fi sterse anumite comentarii legate de mafia din Australia!

Asociatii pentru spalari de bani

Nicolae Almajan. La scurta vreme dupa arestarea lui „Fantomas”, fiindca Mitin isi pierde spatele financiar, aducerea lautarilor si organizarea balurilor la Sydney este facuta de organizatia „cultural sportiva” SEMENICUL, prezidata de Nicole Almajan si avand ca membri intreaga sa familie. Acesta mi-a marturisit ca el aduce lautari si face baluri numai cand traficantii il sponsorizeaza.

De asemenea, mi-a marturisit ca organizatorii balurilor din Adelaide si alte orase sunt traficanti. Cert este ca in 2004, Petre Sarbu, presedintele organizatiei romanilor din Adelaide si organizator al balurilor, este arestat impreuna cu sotia.

Trebuie cunoscut faptul ca lautarii sunt folositi pe post de carausi de bani din Australia catre Romania, bani care apoi se intorc in Australia insotiti de acte de la notar ca respectivul fie i-a mostenit, fie a vandut o proprietate in Romania. Sau sunt investiti direct in Romania.

Exemplul concret este traficantul condamnat in Australia, pe nume Vrancica, ce in prezent este proprietarul vaporului-restaurant din parcarea de TIR-uri de la Gura Vaii. De asemenea, se cunoaste cazul concret al unui „lautar” care coordoneaza investitiile din Romania ale unui traficant roman din zona Brisbane, ce deja a fost arestat.

Sunt foarte multe de spus, dar trebuie asteptat ca serviciile secrete australiene sa-si termine treaba! Nicole Almajan si organizatia SEMENICUL patroneaza si echipa de fotbal Rapid Sydney, echipa ce are in randul veteranilor foarte multi fotbalisti cu cazier pentru droguri, iar noua generatie le calca pe urme, dupa cum vedem, prin Cioara Robert.

Acesta este unul din varfurile de atac de baza ale echipei Rapid Sydney (si se pare ca e nepot al fostului consilier prezidential Dan Iosif). „Soacra” lui Robert, Nicoleta Hanza, e cunoscuta in comunitate sub numele „Recidivista”, si ea se ocupa, la meciurile echipei Rapid, club apartinand de organizatia SEMENICUL, de prepararea si vanzarea gustarilor calde!

Ovidiu Grecea l-a avertizat public pe Nicolae Almajan asupra faptului ca se cunosc de catre autoritatile romane aspecte legate de lautari si traficanti si ca ar fi bine sa inceteze.

Din acel moment, Almajan declara peste tot ca se va ocupa de alungarea lui Grecea din Australia, prin organizarea unui protest impotriva lui in fata ambasadei si a parlamentului, si va forta autoritatile romane sa-l retraga. Acesta este motivul pentru care Nicolae Almajan a semnat acea petitie catre MAE prin care cerea retragerea consulului general!

Trebuie cunoscut si faptul ca Nicolae Almajan incearca o alta infractiune si anume, obtinerea unei compensatii de la fostul loc de munca, pe motiv ca si-ar fi accidentat spatele. De aceea, atunci cand iese in public, roaga pe prieteni sa-i conduca masina, pentru a lasa impresia ca lui nu-i permite spatele! Este, in schimb, filmat cum dansa la o nunta.

Tot Nicolae Almajan este cel care mi-a transmis amenintarile cu moartea, din partea unui traficant ce recent a fost condamnat la 17 ani de puscarie. El a incercat sa-l intimideze si pe George Roca sa nu vina alaturi de mine in colectivul redactional al revistei.

De la microfoane, in diaspora

Sofia Iosif, grecoaica din Romania, presedinta organizatiei UNIREA, este si ea semntara protestului. Ea a semnat fara a se consulta si a obtine acordul membrilor organizatiei respective, unde secretara este Emilia Markakis.

Trebuie cunoscut faptul ca Sofia Iosif este sotia lui Iosif Pricop, nimeni altul decat antrenorul echipei Rapid Sydney, unde se invart veteranii traficantilor si dupa cum vedeti si noua generatie a celor ce sunt arestati. Iosif Pricop, pana la plecarea din Romania, a lucrat la ferma securitatii de la Peris si se ocupa de aprovizionarea cu alimente la domiciliu a celor din Securitate si din CC.

Emil Cica este semnatarul din Melbourne al protestului impotriva lui Ovidiu Grecea si are toate motivele sa o faca. Inainte de plecarea din Romania, Emil Cica a fost, conform unui articol dintr-o alta revista, secretar de partid la Electromagnetica Bucuresti (fabrica de microfoane a Securitatii!).

Ajunge in Australia, unde extrem de rapid il urmeaza familia, dupa care ajunge crainicul postului romanesc de radio finantat de guvernul australian. Desi a fost o rusine din punct de vedere al limbii si literaturii romane, timp de 30 ani nimeni nu l-a putut schimba de la microfon.

Interventiile lui Ovidiu Grecea fac insa ca microfonul acestui post comunitar de radio sa ajunga pe mana unei persoane profesioniste si care este pe placul intregii comunitati. Emil Cica este un apropiat si al fostului preot cu misiune, Gaina, din Melbourne, precum si al consulului onorific Cojocaru.

Emil Cica a pedepsit recent, prin excluderea din comitetul redactional al unei reviste, pe George Roca, membru al Academiei Romano-Americane si membru al Academiei pentru Stiinta, Literatura si Arte, pe motiv ca a devenit corespondent al agentiei de presa Romanian Global News, unde a mediatizat activitatile consulului Ovidiu Grecea.

Emil Cica a interzis si mediatizarea la postul comunitar de radio, a anuntului privind initiativa aducerii TVRI in Australia, motivand ca: „cine mai vrea sa vorbeasca romaneste , sa se intoarca in Romania!” Apoi a facut presiuni la Radio Romania International pentru a fi mediatizat „conflictul” cu Grecea!

Spoliatori ai comunitatii romanesti

Mihai Maghiaru, un alt semnatar al protestului, este presedintele asa numitei asociatii a romanilor din Australia, care, desi fiinteaza de zeci de ani, nu dispune decat de un site, avand doar un patrimoniu virtual.

In acest caz, lucrurile sunt si mai interesante, Maghiaru facand parte din generatia vechilor legionari, motiv pentru care a si fost cooptat in comitetul de organizare a intalnirii, din acest an, de la Hamilton, din Canada. Mihai Maghiaru era vazut cum intra pe usa din spate a consulatului R.S.Romania pana in ’89.

Acum, el, ca presedinte, si nora, ca secretara a organizatiei respective, fac parte, in numele comunitatii romanesti (fara ca nimeni sa-i aleaga) dintr-un centru finantat guvernamental sa ocupe de emigranti.

Maghiaru a refuzat sa faca publice listele cu romanii care au beneficiat de cazarea in locuinte sociale guvernamentale, sumele de bani incasate pentru fiecare roman pe care organizatia sa il inregistra ca ocupandu-se de integrarea lui sociala, sumele de bani primite in numele comunitatii romanesti, de el, nora sau organizatia sa, de la respectivul centru guvernamental.

Cert este ca, desi aceasta organizatie fiinteaza in numele romanilor din Australia, de peste 50 de ani, ea nu are nici sediu si nici o realizare pentru comunitate.

Pentru toate aceste aspecte a cerut lamuriri si consulul Ovidiu Grecea, asa ca afectand si interesele acestei familii, s-a ales cu diversiunea din EVZ, cu acea carte de oaspeti, iar apoi cu protestul colectiv al celor cinci grupuri de interese care doresc santajarea autoritatilor romane, prin amenintarea cu organizarea unui protest in cazul in care nu-l va retrage pe consulul general Ovidiu

Grecea. Motiv principal fiind ca nu vrea sa le fie marioneta, dupa cum au fost obisnuiti de diplomatii anteriori.

Atragem atentia autoritatilor romane ca acesti indivizi nu reprezinta comunitatea romaneasca din Australia, iar actiunile lui Ovidiu Grecea sunt sustinute de Consiliul Romano Australian, de Asociatia Romanilor din Sydney, de Societatea Spirit Romanesc, de organizatia cea mai dinamica din Melbourne, a lui Augustin Luchian, de toate parohiile romanesti ortodoxe, precum si de bisericile pocaite din

Australia.

Departamentul pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni – DRRP – cunoaste foarte bine situatia din Australia si care sunt organizatiile ce reprezinta cu adevarat interesul comunitar si al Romaniei in acest colt de lume.

Ar fi bine ca toti diplomatii care vin la post in Australia sa tina seama foarte clar de informarile oferite de DRRP si sa nu se mai afiseze public in preajma indivizilor apartinand acestor grupuri de interese.

Scrisoare deschisa catre presedintele Basescu

Domnule presedinte Basescu, va rugam ajutati comunitatea romaneasca din Australia sa scape din ghearele sindicatului traficantilor de droguri, sustineti initiativele consulului general Ovidiu Grecea, cereti initierea cooperarii pe linie antidrog intre Australia si Romania si deschiderea de birouri reciproce cu ofiteri antidrog.

De mai bine de un an sunt supus hartuielii si amenintarii cu moartea din partea acestor structuri. Multumesc si pe aceasta cale serviciilor australiene pentru tot sprijinul oferit. Recent, a inceput sa fie amenintat cu moartea chiar si George Roca pe motiv ca a devenit redactor sef la revista SPIRIT ROMANESC si ca se implica in sustinerea actiunilor lui Ovidiu Grecea.

Detinem extrem de multe informatii despre caracatita romaneasca din Australia, dar fara un sprijin ferm si din partea autoritatilor romane nu putem rezolva aceasta grava problema comunitara.

Laurentiu Fulga este editorul revistei romanilor din Australia – SPIRIT ROMANESC, Directorul Biroului Australian al Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni, Corespondent al Agentiei de Presa „Romanian Global News”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro