Sari direct la conținut

Mandat de confiscare și percheziție pentru telefonul lui Alec Baldwin, după incidentul tragic de pe platoul de filmare

HotNews.ro
Alec Baldwin, Foto: ABC / Backgrid UK / Profimedia Images
Alec Baldwin, Foto: ABC / Backgrid UK / Profimedia Images

Un judecător a aprobat joi un mandat de percheziție pentru iPhone-ul lui Alec Baldwin, după ce acesta a fost acuzat că a împușcat-o mortal pe regizorul de imagine Halyna Hutchins pe 21 octombrie pe platoul de filmare al peliculei „Rust” din New Mexico, scrie ntd.com. „Se solicită un mandat pentru confiscarea și percheziția telefonului mobil al lui Alec Baldwin pentru a căuta orice dovezi legate de ancheta asupra morții Halynei Hutchins”, se arată în mandatul (pdf), aprobat de o instanță din Santa Fe.

„Considerăm că pot exista dovezi pe telefon, multe persoane folosindu-și telefoanele mobile în timpul și/sau după comiterea infracțiunilor. Astfel de informații, dacă există, pot fi materiale și relevante pentru această investigație. De asemenea, înțelegem că au fost trimise și primite mai multe e-mailuri și mesaje text în timpul filmărilor.”

Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost transportată cu avionul la un spital în urma împușcăturii și a murit în urma rănilor. Regizorul Joel Souza, în vârstă de 48 de ani, a primit și el îngrijiri de urgență la un spital după ce fusese rănit în umăr.

Alec Baldwin spunea într-un interviu TV că nu a apăsat pe trăgaciul pistolului care a tras un glonț real și a ucis-o pe regizoarea Halyna Hutchins pe platoul de filmare a filmului „Rust”, potrivit Reuters.

Baldwin, care ținea pistolul în timpul unei repetiții când s-a descărcat, vorbește într-un interviu despre accidentul fatal din 21 octombrie din New Mexico.”Ei bine, trăgaciul nu a fost apăsat. Eu nu am apăsat pe trăgaci”, i-a spus actorul jurnalistului George Stephanopoulos, de la ABC, conform extrasului interviului care urmează să fie difuzat joi.

— Deci nu ai apăsat deloc pe trăgaci? l-a întrebat Stephanopoulos pe Baldwin.

„Nu, nu, nu. N-aș îndrepta niciodată o armă către nimeni și nu aș apăsa un trăgaci. Niciodată”, a răspuns Baldwin.

Departamentul șerifului din Santa Fe a declarat miercuri că nu comentează declarația lui Baldwin. Nu se știe dacă autoritățile urmăresc un scenariu de descărcare accidentală.

Nu au fost depuse acuzații penale. Anchetatorii și-au concentrat eforturile asupra modului în care gloanțe reale, și nu false, au ajuns pe platou.

Documentele instanței publicate miercuri au arătat că s-au găsit documente ale filmului Rust și muniție reală pentru un revolver similar celui folosit de Baldwin în timpul unei percheziții săptămâna aceasta la sediul unui furnizor de recuzită și arme de recuzită din Alburquerque.

Furnizorul, numit Seth Kenny, a declarat anterior poliției că crede că gloanțele reale găsite pe platou ar fi putut fi „muniție reîncărcată” pe care o achiziționase anterior de la un prieten, potrivit documentelor. Muniția reîncărcată este alcătuită din componente reciclate, inclusiv gloanțe.

Kenny nu a putut fi contactat miercuri pentru a comenta.

Alec Baldwin, dat în judecată

Electricianul-șef de pe platoul de filmare al westernului „Rust” i-a acționat în instanță pe actorul Alec Baldwin și alți membri cheie ai echipei de producție în urma împușcării mortale a regizoarei de imagine Halyna Hutchins luna trecută.

Electricianul Serge Svetnoy susține că glonțul care a ucis-o pe Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza pe platoul de filmare „l-a ratat la limită”.

Totodată, Mamie Mitchell, supervizor de scenariu, acuză și că a fost rănită de o armă cu care s-a tras la câțiva metri de ea.

Ce este mai remarcabil la plângerea lui Mitchell depusă la Curtea Superioară din L.A. este că, potrivit acesteia, scenariul nu presupunea vreun foc de armă în acel moment.

Baldwin a împușcat-o mortal pe Hutchins și l-a rănit pe Souza pe 21 octombrie după ce a tras cu un revolver Colt în timp ce exersa o scenă pentru filmul western.

Arma trebuia să fie încărcată cu gloanțe oarbe dar unul real a ajuns cumva în revolver. Autoritățile încă investighează incidentul, detectivii găsind mai multe gloanțe într-o borsetă de pe platoul de filmare.

Mai mulți membri ai echipei de filmare au intrat în grevă cu câteva ore înainte de incidentul fatal pentru a protesta față de condițiile de muncă.

Potrivit documentelor depuse în instanță, arma înmânată lui Baldwin a fost pregătită de armurierul Hannah Gutierrez-Reed și lăsată pe un cărucior.

Revolverul a fost luat apoi de Dave Halls, regizorul asistent al filmului, care i-a adus-o actorului în interiorul unei biserici construite pe platoul de filmare.

Halls a strigat „armă rece” înainte de a-i înmâna arma lui Baldwin pentru a semnala că aceasta nu conține gloanțe reale, potrivit documentelor juridice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro