Sari direct la conținut

Marcel Ciolacu a convocat duminică la Guvern mai mulți miniștri și şefi de instituţii privind azilele groazei

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu va avea, duminică, o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii, în urma anchetei privind cazul bătrânilor bătuți, înfometați și umiliți în căminele din Ilfov.

Potrivit agendei premierului, la ședința de lucru de duminică, programată pentru ora 14.00, au fost chemați ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC şi Inspecţiei Sanitare de Stat.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu anunţase vineri, la începutul şedinţei de Guvern de vineri, că vrea să țină această ședință de lucru.

„Duminică solicit o întâlnire la Guvernul României cu ministrul de Interne, ministrul Muncii, ministrul Justiţiei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Dezvoltării şi toţi preşedinţii de autorităţi cu atribuţii de control. Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituţiile statului român”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut vineri demiterea conducerii Agenției Naționale de Protecție și Inspecție Socială, precum și a conducerii județene a acestui organism. De asemenea, șeful Guvernului a cerut demiteri la DGASPC Ilfov și Sectorul 3, precum și la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

Până acum nimeni nu a fost demis, doar șefii DGASPC Ilfov și Sectorul 3 s-au suspendat din funcție, până la finalizarea anchetei.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro