Sari direct la conținut

VIDEO Marcel Ciolacu se pregătește de alegerile prezidențiale cu meditații la limba engleză și economie: „Lucrurile s-au demarat şi s-au învăţat”

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Premierul Marcel Ciolacu, care este și candidatul PSD în alegerile prezidenţiale din acest an, a mărturisit marţi că a avut „reţineri” în domeniul relaţiilor externe, unde nu se simţea confortabil „și din cauza limbii”, arătând că şi acum are profesor de engleză, dar şi de economie, scrie News.ro.

„Am avut reţineri de exemplu în relaţiile externe. Am avut reţineri, nu mă simţeam confortabil, nu eram în zona mea. Şi din cauza limbii. Normal că lucrurile s-au demarat şi s-au învăţat. Şi protocolul. Şi acum am profesor de engleză”, a spus Ciolacu la Ştirile ProTv, întrebat ce anume îi lipseşte din perspectiva de prezidenţiabil.

El a precizat că „e lupta fiecăruia cu el, să fie mai bun în fiecare zi”.

„Nu mi-e rușine să spun, am profesor de economie”

„Nu e o ruşine. Nu mi-e ruşine să spun, am profesor de economie”, a adăugat Ciolacu.

Premierul a mai spus că, deşi nu se simţea confortabil în zona relaţiilor externe, într-un an de zi a făcut lucruri pe care nu credea că va reuşi să le realizeze şi a dat ca exemplu faptul că l-a convins pe cancelarul german Olaf Scholz să avem un parteneriat strategic.

„Unde credeam că am eu o problemă, de fapt am putut să o rezolv şi, dimpotrivă, am găsit soluţiile cele mai bune. Am ieşit si din cercul Uniunii Europene, la Erdogan, în Israel, la Netanyahu”, a continuat Ciolacu.

Liderul PSD a mai susținut că „dacă ai un mandat şi o stabilitate politică, oamenii capabili vin alături de orice Guvern”.

INTERVIURILE HotNews.ro