Sari direct la conținut

Marcel Ciolacu și Mircea Geoană, surprinși la aceeași masă, la restaurant / Ponta spune că nu a fost „o întâlnire politică”, Rareș Bogdan vorbește despre „spuma mării”

HotNews.ro
Marcel Ciolacu și Mircea Geoană, la aceeași masă / Sursa foto: captură Antena3.ro
Marcel Ciolacu și Mircea Geoană, la aceeași masă / Sursa foto: captură Antena3.ro

Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, au fost surprinşi luând cina la aceeaşi masă, luni seară, într-un restaurant, împreună cu alţi politicieni, printre care şi fostul premier Victor Ponta, anunță Antena 3, care prezintă şi imagini de la întâlnire, potrivit News.ro.

„Nici dacă mă tăiaţi şi îmi puneţi sare pe tăieturi n-o să povestesc de la nicio întâlnire privată. A fost ziua de naştere a unui bun prieten. Nu ştiu cum a invitat sărbătoritul oamenii, dar în niciun caz nu a fost o întâlnire politică”, a spus Victor Ponta, la postul de televiziune citat.

„Eu cred că am stat mai mult de două ore. Mi se pare absolut normal ca oamenii să meargă la zile de naştere. Nici dacă mă torturaţi, mă ardeţi, n-o să povestesc ceva de la întâlniri private, pentru că este de prost gust”, a adăugat fostul premier și lider PSD.

Ponta susține că la întâlnirea de la restaurant s-a discutat despre performanţa înotătorului romând David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris.

Politicienii prezenți la masă erau invitaţii jurnalistului Marius Tucă, care și-a sărbătorit luni aniversarea de 58 de ani.

Rareş Bogdan: „Până la urmă, domnul Geoană doar încearcă să ne explice că vine din spuma mării”

Rareș Bogdan, Prim-vicepreşedinte al PNL, a afirmat marţi, despre întâlnirea Ciolacu-Geoană de la restaurant, că pentru liberali nu reprezintă o surpriză, pentru că până la urmă, „domnul Geoană doar încearcă să le explice că vine din spuma mării”.

Rareş Bogdan susție că „indiscutabil”, în turul doi al alegerilor prezidențiale vor intra Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, adăugând că Geoană nu are şanse să acceadă în acest tur.

„Pentru noi nu e o surpriză pentru că, până la urmă, domnul Geoană doar încearcă să ne explice că vine din spuma mării, dar dânsul e politician cu ştate vechi, a condus PSD, a fost candidat la preşedinţie, deci nu este altceva decât întâlnirea actualului preşedinte cu foşti preşedinţi. Este o reuniunea a social-democraţilor care au aceeaşi simţire, în cuget şi în proiecţie şi nu este nimic nou”, a spus prim-vicepreşedintele PNL, la Antena 3, despre imaginile cu Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană la aceeași masă.

„Până la urmă, domnul Geoană nu mai este membru de partid, nu a trebuit să îşi dea demisia când a plecat la NATO? Pot să îi caute carnetul vechi de partid şi să i-l reiniţieze”, a mai comentat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL s-a referit şi la scenariul în care doar unul dintre cei doi, Marcel Ciolacu sau Mircea Geoană, vor intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale de la finalul anului.

„Nu avem noi norocul să se reunească toţi social-democraţii în acelaşi proiect politic, pentru că dacă se va întâmpla asta, sunt absolut convins că în spatele domnului Ciucă s-ar reuni întreaga dreaptă şi toţi reprezentanţii dreptei din România”, a spus eurodeputatul.

Întrebat dacă este avantajat Nicolae Ciucă în acest scenariu, Rareş Bogdan a răspuns: „Absolut, pentru că în acel moment se accentuează sentimentul de teamă, intervine emoţia şi automat, în spatele domnului Ciucă, se va activa întreaga dreaptă, aşa cum în spatele domnului Ciolacu, foarte probabil, se vor activa liderii stângii, adică domnul Iliescu, domnul Geoană, domnul Ponta”.

Rareș Bogdan, despre al doilea tur al alegerilor prezidențiale:

  • Din punctul meu de vedere, domnul Geoană nu are şanse să intre în turul doi. În turul doi, lucrurile sunt cât se poate de clare, uitându-ne la bazinele electorale.
  • Este indiscutabl că în turul doi, candidatul stângii, Marcel Ciolacu, candidatul dreptei, Nicolae Ciucă, vor fi acolo.
  • Nu se pune problema să nu intrăm în turul doi. Vom intra în turul doi, şi ne vom bate cu candidatul stângii, Marcel Ciolacu.

Europarlamentarul mai susține că finala prezidențială „va fi Nicolae Ciucă-Marcel Ciolacu şi sunt absolut convins că toţi ceilalţi se vor pune în spatele domnului Ciucă sau al domnului Ciolacu”.

INTERVIURILE HotNews.ro